Lifestyle

okus grejpa

Postoji sladoled koji liječi mamurluk i čini se da stvarno djeluje

Postoji sladoled koji liječi mamurluk i čini se da stvarno djeluje
Thinkstock

Zamislite da mamurluk možete izliječiti sladoledom. Zapravo, ne morate zamišljati jer je to upravo postala realnost, ali zasad samo u Južnoj Koreji.

Jedna tamošnja trgovina izbacila je sendvič-sladoled naziva Gyeondyo koji, kako piše Reuters, smanjuje ili potpuno ukljanja simptome mamurluka. Gyeondyo bi u prijevodu značilo "drži se", a sladoled je okusa grejpa te sadrži manju količinu voćnog soka od bonbon drva koje ima plod poput grožđica, a koje Koreanci koriste za liječenje mamurluka već stotinama godina.

Ako vam se čini da su ovo "bapske priče" možda vas razuvjeri podatak da je jedno istraživanje objavljeno u Journal od Neuroscience pokazalo da ekstrakt drva bonbona zaista smanjuje stupanj intoksikacije kod štakora. 

A dobro je znati i da Južna Koreja ima najveću stopu konzumacije alkohola po glavi stanovnika u cijeloj Aziji te da prosječni Južnokoreanac popije 12.3 litre alkohola godišnje, piše Unilad. Navodno stanovnici te zemlje godišnje potroše oko 126 milijuna dolara godišnje na lijekove protiv mamurluka.

Pa onda valjda znaju što rade, a nama samo ostaje nadati se da će sladoled stići i do Hrvatske, donosi Index.hr


Reci što misliš!