Lifestyle

#astrologija

U vladavini smo Ovna, znaka koji širi pokretačku energiju i želi činiti ljude sretnima

U vladavini smo Ovna, znaka koji širi pokretačku energiju i želi činiti ljude sretnima

Ovnove ćete prepoznati po tome što su uvijek svugdje gdje se galami i bori, gdje se “probija” na svim životnim poljima, ali naravno s Ovnom u prvom redu. Oni su tamo gdje se započinje nešto novo, revolucionarno, nešto najbolje.

Pošto je ovo prvi znak Zodijaka, onda ih moramo i poštovati zbog toga što su prvi.

S Ovnovima započinje astrološka godina, u vrijeme proljetne ravnodnevnice, koja se i događa na prvi dan Ovna. No, zašto Ovnovi rado nose crveno?

Zato što je njihov vladar Mars, crvena planeta, koja simbolizira energiju, borbu, rat, snagu i dominaciju. A hoće li Ovan biti mirniji ili ratoborniji tip, to najviše ovisi o položaju Marsa u njegovoj natalnoj karti. Tako da uvijek postoje dva tipa ovog znaka.

Tipičan Ovan, a to su oni sa znakom ili podznakom u Ovnu, ili s planetom Mars u 1. polju, uvijek je u svemu prvi! On ne čeka akciju, on je stvara. On nikog ne čeka, jer ovaj Ovan je pokretač.

Ovim ljudima nikada ne zamjerajte potrebu da budu prvi ili da vode određeni posao, jer oni to znaju najbolje činiti. Nijedan znak nema toliko žarke želje da bude vođa, da se zalaže i podigne sve oko sebe.

Suprotan znak im je Vaga, stoga Ovnovima nedostaje harmonija, koja im je jako važna i nju će uvijek tražiti u drugim ljudima. U ljubavi su jako dominantni, ljubomorni i strastveni, ali i površni.

Kada su u pitanju poslovne odluke, tada znaju biti pokretači, ali i oni koji ne mogu završiti akciju do kraja i to ih na kraju uvijek košta. U prijateljskim odnosima su vjerni i pozitivno nastrojeni, te znaju biti lojalni.

Glava im je najosjetljivija, jer mnogo razmišljaju, misli su im veoma brze, te donose često impulzivne odluke pa im se zbog toga savjetuje da nekako nauče usporiti, barem kroz bavljenje nekim vidom sporta ili razvijanjem duhovnosti.

Njihova fraza je – ja sam! I ona točno opisuje sam njihov karakter. No dobro je da se bave timskim radom, jer mogu mnogo pomoći ljudima s kojima rade sa obzirom da šire tu pokretačku, “ludačku” energiju.

Ako imate Mjesec u Ovnu u svom natalu, tada ste vjerovatno u nekom prošlom životu živjeli u Njemačkoj i bili ratnik, a sada ste emotivno jako impulzivni. Mjesec u Ovnu traži samo aktivan odmor, jer ležanje je za njih tiho umiranje.

Ako imate Merkur u Ovnu, onda jako brzo mislite, no često namećete svoju volju, te znate biti jako grubi i direktni u određivanju mišljenja o drugima. Venera u ovom znaku nije baš najsjajnija, zbog svoje impulzivnosti i ljubomore, što naravno ne pogoduje ljubavi.

Kada vam je Mars u Ovnu, bitan vam je sport i sve što se vezuje za akciju pa malo spavate i imate jako aktivan dan.

Ovnovi se od znakova najbolje slažu sa zračnim znakovima, a najbolji za ljubavna partnerstva su im Vage i Lavovi. Lavovi ih dobro razumiju jer su slični njima, dok se s Vagama dobro upotpunjuju. No, nikako ne razumiju Rakove i Jarce.

U narednih mjesec dana Ovnovi mogu računati na svoju snalažljivost, što im je i generalno dobra osobina koju posjeduju. No, svakako od 15. travnja moraju pojačati svoje strpljenje i posvećenost, kako poslu tako i dragim ljudima oko sebe.

Omiljena pjesma za Ovnove jest: “Ja volim samo sebe”. U to ime, u ime ljubavi prema sebi neka nam je sretan početak nove astrološke godine!

Sretni vam rođendani, dragi Ovnovi i Ovčice, kao i svima onima s podznakom u ovom divnom znaku, piše astroportal.


Reci što misliš!