Lifestyle

#astrologija

Veliki mjesečni horoskop za travanj: Jarac, Vodenjak i Ribe

Veliki mjesečni horoskop za travanj: Jarac, Vodenjak i Ribe

Donosimo vam veliki mjesečni horoskop za travanj u kojem su posebno obrađena tri zodijačka znaka: Jarac, Vodenjak i Ribe

Ljubav i veze

Venera, planeta ljubavi, vladar je i kuće strasti Jarca i tokom travnja je smještena upravo u toj kući. Pred vama je mjesec pun strasti, romantike i nježnosti. Otvoreniji ste kada se radi o flertovima i pustolovinama, a novih ljubavnih prilika neće nedostajati.

S druge strane, strastveni Mars, planet žudnje, je u Jarcu. Pokušava nadjačati vašu suzdržanost, komplekse i frustracije koje bude Saturn i Pluton u vašem znaku. Uz takve tranzite mogli bi prolaziti kroz napet period i suočiti se sa dodatnom dozom stresa. Odmor, izvor sreće i sklad dolaze kroz kreativnost, zabavu i, najvažnije od svega, kroz ljubav. Ako imate obitelj, dom i najmiliji biti će u centru vaše pažnje, a djeca izvor sreće.

Posao i novac

Tokom travnja 2018. godine biti ćete ambiciozni i odlučni. Mars, Saturn i Pluton su u Jarcu. Kada te tri planete uzmu nešto u svoje ruke, ne odustaju sve dok ne dobiju ono što žele. Jedna planeta vladar je vašeg znaka (Saturn), druga je planeta inicijative i akcije (Mars) i treća je planeta kontrole i koncentracije (Pluton). Kombinacija je teška, odlučna i nepopustljiva i zastrašujuća za mnoge astrologe.

Na sreću, tokom travnja ovu kombinaciju podržavaju dva benefika – Venera i Jupiter. Venera je vladar kuće karijere Jarca. Unatoč napornom radu, imati ćete uspjeha i na neki način i sreća je na vašoj strani. U prvom planu tokom travnja biti će nekretnine, dom i ured ili poslovni prostor. Novac vam lakše pritječe u drugom djelu mjeseca.

Zdravlje i moral

Zbog prisustva Saturna, Marsa i Plutona travanj 2018. godine je napet mjesec, a mogli bi se suočiti i sa opasnim situacijama. Vrlo je važno da se ne izlažete bilo kakvom riziku od ozljeda ili nezgoda. Na vrijeme se zaštitite, jer može doći do upalnih procesa, zaraza i slično.

Općenito budite oprezni, smirene i hladne glave. Odmor i opuštanje su prijeko potrebni. Na vas će pozitivno utjecati bavljenje hobijem ili kreativnim aktivnostima, ako je taj hobi ili ta aktivnost blagotvorna, umirujuća i bezopasna.

Savjet

Napravite reorganizaciju poslova i nemojte zanemariti članove obitelji!

VODENJAK

Ljubav i veze

Komunikacija i mentalna kompatibilnost su najvažniji za vaš ljubavni život tokom travnja 2018. godine. Što se tog tiče, vladar vaše kuće parova, Sunce, i vladar kuće erotike, Merkur, na istoj su strani. Razgovori, razmjena mišljenja, poruke i isti intelektualni interesi olakšavaju zbližavanje partnera ili može donijeti novu ljubav, ako to želite.

Možda stvari neće uvijek teći glatko (zato što je Merkur retrogradan u prvoj polovici mjeseca), ali možda je to iz razloga da se nauče neke lekcije, da se otkrije istina, da dođe do napretka; da naučite bolje razumjeti voljenu osobu, da možete razgovarati o bilo čemu, uključujući najosjetljivije i najintimnije stvari.

Posao i novac

S Jupiterom u kući karijere Vodenjaka, sve do studenog, stvari će se poslagati vama u korist, na jedan ili drugi način. Tokom travnja 2018. godine možda vam neće ići tako lako, možda nećete imati toliko slobode izbora kao što bi željeli ili ćete imati određenih ograničenja ili blokada. To je zbog toga što Saturnu, tradicionalnom vladaru vašeg znaka, i Marsu, planeti inicijative i vladaru kuće karijere Vodenjaka, nije ugodno u vašoj 12. kući.

Na sreću, Saturn i Mars su usklađeni sa Jupiterom, pa iako pod ograničenim okolnostima, ipak se mogu ostvariti dobri rezultati. Najvažnije od svega je da se mentalno prilagodite situaciji u kojoj se nađete. Komunikacija, putovanja, komercijalni poslovi i intelektualni ciljevi istaknuti su tokom mjeseca. Novčanih problema ne bi trebalo biti.

Zdravlje i moral

Ovo je osjetljiv period: u 12. kući Vodenjaka je gužva, što može naštetiti vašem stanju općenito, te narušiti imunitet. Može doći do nepoželjnog razvoja zdravstvenih poteškoća koje se mogu podmuklo i tiho uvući u vaš život ili se može raditi o nezgodama koje će ostaviti traga neko vrijeme.

Savjetujemo da izbjegavate pretjerivanja i iscrpljivanje (psihičko i fizičko). Budite disciplinirani i oprezni i nemojte se upuštati u bilo kakav rizik.

Savjet

Budite smireni i optimistični; potražite društvo mudrih i neopterećenih osoba!

RIBE

Ljubav i veze

Vladar kuće parova Riba, Merkur, nije u najboljem raspoloženju tokom travnja 2018. godine: smješten je u kući novca Riba, u kvadratu je sa triom Mars – Saturn – Pluton iz Jarca, i povrh svega, retrogradan je u prvoj polovici mjeseca.

Emotivne veze Riba pate zbog povećanog stresa, vjerovatno zato što se moraju suočiti sa previše stvari kroz novčana pitanja ili zajedničke poslove. Može se raditi i o pritisku koji dolazi iz okoline, što neće utjecati na povezanost para ili neke poteškoće koje par ima, nego će ti vanjski faktori samo ukazati na moguće probleme u vezi. Venera, planeta ljubavi, prolazi kroz 3. kuću Riba i kaže da će problemi biti riješeni kroz razgovore, uz diplomaciju i humor.

Posao i novac

Novac će biti glavna briga Riba tokom travnja 2018. godine. Zbog prisustva Sunca i Merkura u 2. kući Riba željeti ćete naći nove izvore zarade, upustiti se u neke nove poslove ili ćete puno potrošiti, kupovati ili prodavati. Sve to može biti povezano sa društvenim kretanjima, organizacijama, grupom prijatelja ili partnerstvom.

Ako je tako, bolje razmislite dva puta prije nego što uložite svoj novac. Najviše zadovoljstva dolazi kroz aktivnosti koje će okupirati vaš um, kroz riječi ili rukotvorine. Kroz putovanja tokom travnja spojiti ćete ugodno s korisnim.

Zdravlje i moral

Vaše raspoloženje tokom travnja 2018. godine biti će sjajno zbog prisustva Venere u vašoj 3. kući. To možemo najbolje opisati riječima: optimizam, humor i vedrina. I fizički ćete biti u dobroj formi.

Travanj ne donosi zdravstvene poteškoće. Ipak, faktor iznenađenja se može pojaviti u drugoj polovici mjeseca kada je Sunce, vladar kuće bolesti Riba, u konjukciji sa Uranom. Ako se ipak pojave neke sumnje ili poteškoće, nemojte ih ignorirati.

Savjet

Iskoristite svoje sposobnosti uvjeravanja, jer sada možete napraviti čuda!


Reci što misliš!