Lifestyle

drevno znanje

Preporodite se uz masažu samo jedne točke na stopalu

Preporodite se uz masažu samo jedne točke na stopalu

Na našem stopalu nalazi se jedna točka koja može uvelike utjecati na rad organizma i na to kako se osjećamo. Doznajte zbog čega biste svaki dan trebali masirati točku između nožnog palca i prsta do nožnog palca.

Prema tradicionalnoj kineskoj vještini akupresuri, na našem tijelu nalaze se brojne točke čije masiranje pomaže u boljem radu funkcioniranju organizma te da se općenito bolje osjećamo, piše Zadovoljna. 

Jedna od tih "magičnih" točaka nalazi se između nožnog palca i prsta do nožnog palca, zvana Tai Chong, koju je preporučljivo svaki dan pritiskati ili masirati u malim krugovima oko 2 minute (možete i 3, 4 puta dnevno). Kako biste točno odredili gdje se ta točka nalazi, stavite prst po duljini ispod palca i prsta do palca i ispod prsta nalazi se ta točka. Točka bi na dodir trebala biti relativno mekana. Doznajte i kako da se pomoću akupresure u 30 sekundi riješite glavobolje i stresa.
 
Pritiskanje ove točke potaknut će bolji protok životne energije, u kineskoj drevnoj medicini zvane chi, te pomoći kod slijedećih zdravstvenih tegoba:

- glavobolje i vrtoglavice 
- zamagljenog vida, crvenih, natečenih i bolnih očiju
- mučnine, povraćanja, zatvora i proljeva
- ljutnje, razdražljivosti, nesanice i tjeskobe
 
Ova točka na stopalu naziva se LIV 3 (liver 3) i to je točka meridijana jetre. Osim već nabrojanih simptoma i tegoba koje masiranje ove točke uklanja, ona će pomoći i kod problema kao što su palpitacija (osjećaj preskakanja srca), gorkog okusa u ustima, reguliranja menstrualnog ciklusa i boli u lumbalnom djelu leđa, ističe Petra Butinar, homeopatkinja i vlasnica diplome Međunarodne škole akupunkture, akupresure i elektroakupunkture. Provjerite i što se dogodi u tijelu ako nekoliko sekundi pušete u palac.

Prema japanskom tumačenju, svaki prst označava jedan dio tijela, odnosno organ, psihičko stanje i fizičke simptome. Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati tijelo i riješiti se određenih tegoba.


Reci što misliš!