Lifestyle

Smetaju vas mrlje ispod pazuha?

Pravilnom prehranom smanjite količinu znojenja

Pravilnom prehranom smanjite količinu znojenja

Uz svakodnevno tuširanje i korištenje sredstava protiv znojenja, protiv ovog problema se možemo boriti i manje agresivnim metodama – zdravom prehranom

Tijelo zdrave odrasle osobe ne bi trebalo ispuštati više od 400 ml znoja po danu. Ali, kod nekih ljudi znojenje izmiče kontroli. Putem znoja oni izluče i po litru tekućine na dan, objašnjava Mike Ramsey u knjizi ‘Stop Sweating and Start Living: A Practical Guide to Ending Your Underarm Sweat Problem’.

U ovakvim slučajevima trebali bi se obratiti liječniku koji može utvrditi uzroke nastalog problema. Istovremeno je mudro slijediti neke smjernice prehrane.

Kako smanjiti znojenje?

1. Izbjegavajte prerađene ugljikohidrate. Jedite ugljikohidrate s većom količinom vlakana i hranjivih sastojaka – dakle sirove u voću ili povrću te integralnu tjesteninu i brašno.

2. Mlijeko neka bude sa što manje masnoće

3. Smanjite unos soli. Preporučeni limit dnevnog unosa je 4 grama.

4. Jedite hranu bogatu kalcijem. Tijelo će biti zdravije i manje ćete se znojiti.

5. Posebno tijekom ljetnih mjeseci, izbjegavajte luk i bijeli luk.

7. Izbjegavajte margarin, veće količine maslaca, ulje suncokreta i kukuruza. Hranu kuhajte ili pripremajte na maslinovom ulju.

8. Pijte biljne čajeve, u većim količinama. Indijska biljka Neem je vrlo djelotvorna u redukciji znoja. Od domaćih biljki dobra je žalfija, stoga svakodnevno popijte čaj od žalfije.

Ljepotaizdravlje.hr


Reci što misliš!