Lifestyle

prepustite se predigri

Erotska masaža: Pružite svom partneru nezaboravno iskustvo

Erotska masaža: Pružite svom partneru nezaboravno iskustvo
Pixabay

Erotska masaža vještina je koja uvijek 'pali' bez obzira u kojoj ste fazi veze te jednako za žene i muškarce. Osim što može biti relaksirajuća, može biti i najbolja predigra.

Erotskom masažom partneri se povezuju i na fizičkoj i psihičkoj bazi, a učinci su i više nego očiti. Uz nekoliko savjeta i vi možete noćas prirediti nezaboravno iskustvu svom partneru ili partnerici, prenosi Život i stil.

Pripremite se za masažu

Za potpuni užitak atmosfera je ključna. Tko bi se mogao prepustiti erotskoj masaži uz glasne zvukove sa TV-a ili slušajući o politici? Pretvoriti spavaću sobu u SPA ambijent vrlo je jednostavno. Prigušite svjetla i zapalite svijeće, a uz odgovarajuću glazbu vaš će se partner osjećati još bolje.

Kako bi bilo lakše vama, a ugodnije njemu/njoj, potrebno je investirati u nekoliko sitnica koje čine erotsku masažu potpunom. Na kvalitetno ulje ili lubrikant ne morate potrošiti mnogo novca, a efekt će biti neusporedivo bolji. Mirisne note imati će poseban učinak pa se možete odlučiti i za ulje lavande ili eukaliptusa.

Masirajte nježno i polako

Ne morate biti profesionalni maser kako biste svladali erotsku masažu.

Prije same masaže možete partnera lagano milovati tek toliko da ga/ju dodirujete kako bi nadražili živce po tijelu. Započnite polako i neka vaš partner/ica leži na trbuhu, a vi nježno počnite od ruku. Vrlo često zanemarujemo dlanove, ali oni su su ključni za opuštanje tenzija. Dlanove masirajte laganim kružnim pokretima palčevima, a zatim se 'penjite' prema ramenima i posvetite se mišićima.

Prije nego što prijeđete na vrat i leđa protrljajte ulje između ruku i zagrijte ih. Toplina će imati relaksirajući efekt na ukočene mišiće, a i bit će ugodna partneru. Nekoliko puta prođite rukama preko cijelih leđa laganim pritiskom. Kada su mišići već zagrijani i djelomično opušteni možete pojačati pritisak.

Posvetite se osjetljivim mjestima

Određeni su dijelovi tijela iznimno osjetljivi, a većina nas ih zanemaruje. Skrivene erogene zone imaju neopisivo jak uzbuđujući učinak. Stoga je najbitniji dio erotske masaže upravo nježno i lagano masirati ta mjesta.

Među najosjetljivijim zonama su uši. Masirajte ih malim kružnim pokretima i stišćite ih palcem i kažiprstom, a jezikom prolazite vanjski dio uha.

Trbuh odnosno pupak također izaziva veliko uzbuđenje. Kružite prstima oko pupka, a zatim počnite raditi sve veće krugove skroz do rubova trbuha.

Iza koljena nalazi se mnoštvo krajeva živaca iznimno osjetljivih na dodir. Lagano štipkajte kožu, a zatim je milujte laganim pokretima ili vrškom jezika.

Ostala mjesta koja erotska masaža obavezno uključuje su stopala, donji dio leđa i trbuha te gležnjevi.

Polagano možete prijeći na donji dio leđa i stražnjicu- ovo je ključan i najnapetiji trenutak.

Erotska masaža najčešće izbjegava spolne organe i fokusira se na maksimalno uzbuđivanje prije samog seksualnog čina.


Reci što misliš!