Lifestyle

savjeti

Evo što je bitno kod odabira pravog make-upa

Evo što je bitno kod odabira pravog make-upa

Možemo birati između širokog spektra boja kad je make up u pitanju, stoga teško odabrati nijansu koja će vam najbolje odgovarati, ako vam se neka boja svidi, nažalost to i ne znači da će odgovarati vašem tenu

Profesionalna vizažistica, Lori Hamlin, koja je surađivala s poznatima, primjerice s Olivijom Newton-John, pojasnila je kako postići najbolji rezultat. 

Rumenilo i ruž moraju imati isti podton

Za Insider je ispričala koje sjenilo, ruž i rumenilo trebate birati ovisno o vašoj boji očiju i o tenu. Hamlin kaže kako je najvažnije pravilo da vaše rumenilo i ruž imaju isti podton. Primjerice, ako je podton vašeg ruža žuta boja, podton rumenila također treba biti žute boje.

Najbolje boje sjenila

Kada govorimo o sjenilima, poručila je da plavim očima najbolje pristaju svijetlosmeđe nijanse, potom zelene i tople metalne nijanse poput bakrene, zlatne ili brončane sjene. 

Smeđim očima najbolje pristaje ljubičasta, bakrena i brončana boja. Zelenim očima najbolje odgovaraju sve nijanse ljubičaste ili tamnocrvene boje. Kada se radi o očima boje lješnjaka, poručila je kako im najbolje pristaje brončana i zelena boja.

Ruževi i rumenila

Boju ruža i pudera odredila je prema boji tena. Tako je poručila kako osobama svjetlije kože najbolje odgovaraju ruževi u nude ili ružičastoj nijansi, a kada se radi o rumenilima, to su ružičasta i koraljne nijanse.

Maslinastoj koži najbolje će odgovarati crveni ruž boje višnje ili brončane nijanse. Najbolje im odgovaraju rumenila u boji višnje ili ružičastoj boji.

Kada se radi o tamnijim nijansama kože, ruž u boji šljive će im najbolje odgovarati, a isto vrijedi i za rumenilo.


Reci što misliš!