Lifestyle

analiza zubiju

Kraj teorijama zavjere: Hitler je definitivno umro 1945.

Kraj teorijama zavjere: Hitler je definitivno umro 1945.
biography.com

Adolf Hitler je definitivno umro 1945. u Berlinu od cijanida i metka, objavili su francuski znanstvenici. Imali su rijetku mogućnost pristupa njegovim zubima koji se čuvaju u Moskvi.

"Zubi su autentični, u to nema sumnje. Naša studija dokazuje da je Hitler umro 1945.", rekao je profesor Philippe Charlier. 

"I sada sve teorije zavjere mogu prestati. Nije pobjegao u Argentinu, nije se skrivao u tajnoj bazi na Antarktici niti na tamnoj strani Mjeseca", dodaje Charlier. 

On je zajedno s četvoricom kolega o tome objavio članak u časopisu European Journal of Internal Medicine.

Analiza Hitlerovih pokvarenih zuba i brojnih proteza otkrila je mnogo kamenca i nikakvih tragova mesnih vlakana, što dokazuje da je bio vegetarijanac, kazao je Charlier.

Prošle je godine ruska obavještajna služba FSB dopustila francuskim znanstvenicima da prouče Hitlerove kosti koje se čuvaju u ruskome državnom arhivu, što se nije dopušteno nikome izvan Rusije od 1946. godine, kazao je Charlier. 

Francuski tim imao je uvid u dio lubanje koja navodno pripada Hitleru, a ima rupu na lijevoj strani, koja je po svemu sudeći uzrokovana prolaskom metka. 

Znanstvenici nisu dobili dopuštenje da uzmu uzorke s lubanje, ali morfologija dijela lubanje koji su dobili na uvid "potpuno je sukladna" s radiografskim snimkama Hitlerove lubanje snimljenim 1944. godine. 

Iako u mnogome potvrđuje poznate činjenice, ovo istraživanje je ipak rasvijetlilo jednu stvar.

"Na zubima nisu pronađeni tragovi baruta, što znači da si Hitler nije stavio pištolj u usta nego ga je vjerojatnije prislonio na čelo.", kazao je Charlier. 

Otkrivene su i plavkaste naslage na njegovim umjetnim zubima što ukazuje na "kemijsku reakciju cijanida i metalnih navlaka", dodao je Charlier, specijalist medicinske antropologije koji je bilo uključen i u analizu mumificarnog srca Rikarda Lavljeg Srca. 


Reci što misliš!