Lifestyle

sezona sunčanja

Sve što trebate znati prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje

Sve što trebate znati prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje
Thinkstockphotos.com

Koliko god obožavali izležavanje na suncu, morate biti svjesni štete koju činite koži u tim trenucima. Sve ispod zaštitnog faktora 30 vas gotovo ni ne štiti, a svi znamo da se s tako visokim faktorom vrlo teško tamni.

No ako se preplanule osjećate ljepše, kako ne biste svojoj koži priuštile trajna oštećenja, odaberite apsolutno bezopasno rješenje. Riječ je, naravno, o kremama za samotamnjenje.

Vjerujemo kako neke od vas sam spomen proizvoda za samotamnjenje straši jer ste vi ili netko vama blizak imali neugodnih iskustava s navedenim proizvodom. Neujednačena boja, narančaste mrlje te nejednako ispiranje- jedno manje poželjno od drugog, donosi Index.hr
Kako vam se takve stvari ne bi događale, zapamtite sljedećih nekoliko savjeta iz provjerenih izvora. 

1.Obavezno napravite piling prije svakog nanošenja 

Ovo bi se moglo nazvati presudnim korakom. Priprema kože je jako bitna kako biste uklonile mrtve stanice ili umjetni ten koji ste nanijeli prije nekoliko dana. Napravite temeljit piling kako biste bile sigurne da je vaša koža u potpunosti čista i glatka. 

2. Odaberite provjeren proizvod

Tržište je prezasićeno ovakvim proizvodima, posebice u posljednje vrijeme i odabir nije jednostavan. Ipak, živimo u digitalnom dobu i lako je vidjeti koji proizvodi drže titulu najprodavanijih i koji imaju najbolje recenzije. Odaberite proizvod koji garantira maslinasti ten. 

3. Nanosite proizvod rukavicom

Ovo je veoma bitan korak jer ćete tako postići najbolje rezultate. Nanošenje prstima može rezultirati neujednačenom bojom i žutim dlanovima, što nikako ne želite. 
 
4. Depilacija ili brijanje moraju prethoditi samotamnjenju

Nikako nemojte preskočiti ovaj korak prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje. Napravite li depilaciju nakon toga, uklonit ćete i svoj umjetni ten.

5. Ne zaboravite hidrirati kožu

Kako bi vaš ten izgledao preplanulo što duže i kako se ne bi izbrisao na nekim mjestima na tijelu, svakodnevno se, barem jedanput dnevno, namažite hidratantnim losionom za tijelo. Laktove, koljena i zglobove mažite i dva do tri puta na dan. 


Reci što misliš!