Lifestyle

seks, sport, toplina

Može li se mjesečnica skratiti na prirodan način?

Može li se mjesečnica skratiti na prirodan način?
Thinkstock

Tko kaže da na naš menstrualni ciklus možemo djelovati samo s tabletama i drugim kemijskim sredstvima

Menstrualni ciklus može biti vrlo neugodan – imamo bolove, grčeve, obilno krvarenje, brinemo imamo li u svakom času dovoljno tampona i uložaka pri ruci. Nije nam baš zgodno ni baviti se sa svim što nas inače veseli.

U te dane, posebno one prve kad je menstruacija jača, nije nam ni bavljenje sportom ugodan doživljaj, kupanje u bazenu ne dolazi u obzir, a mnogo žena zazire i od ulaska u more u te dane u mjesecu. Znamo da će menstruacija biti slabija i kraća uzimamo li antibebi pilule, kao i s hormonskom intrauterusnom spiralom. Međutim, ako nam je glavni razlog korištenja ovih kontraceptiva samo to da se poštedimo gnjavaže oko krvarenja... Možda ćeš zaključiti da se i ne isplati.

No, menstrualni ciklus možemo skratiti i na sasvim prirodan način – s pomoću sljedeća četiri savjeta miss7

1. Prehrana 

Čaj od listića majčine dušice i malina može smanjiti neugodne nuspojave mjesečnice, a također može i potaknuti istjecanje krvi te se tako pobrinuti za brži kraj ciklusa. 

2. Seks 

Orgazam može pokrenuti „zaostalu“ krv opuštanjem mišića – pa ćemo je se brže riješiti. Na koji način si postigla vrhunac apsolutno je svejedno. 

3. Sport 

Čak iako ti teško pada u „te dane u mjesecu“ – kretanje je pravo čudotvorno sredstvo protiv menstrualnih tegoba. Osim što pomaže protiv grčeva, potaknut će krv na brže istjecanje. 

4. Toplina 

I stari dobri termofor može ti pokloniti blagoslov kraće mjesečnice. Toplina potiče krvotok na brži rad pa će tvoji dani u mjesecu brže završiti. 


 


Reci što misliš!