Lifestyle

pustolovni pisac

Davor Rostuhar na turneji do kolovoza, nakon toga pauza - za vjenčanje

Davor Rostuhar na turneji do kolovoza, nakon toga pauza - za vjenčanje

- Uvijek se iznenadim kada vidim koliki je odaziv - priznaje Rostuhar koji od grada do gada putuje kamperom što ga je uz pomoć zaručnice Anđele preuredio i nakrcao svojim knjigama, među kojima je i posljednja, sedma “Polarni san - Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol”.

Uvijek se iznenadim kad vidim koliki je odaziv, kaže pisac koji Hrvatsku obilazi u svom kamperu punom knjiga.

19.06. BIOGRAD NA MORU: GK Biograd na moru, Šetalište kneza Branimira 52 – 18:30 h 20.06. SALI, DUGI OTOK: Hrvatska knjižnica i čitaonica Sali – 21 h 22.06. STARIGRAD PAKLENICA, Prezentacijski centar „Podzemni grad Paklenice“ – 19 h

Nakon što je priredio show za oduševljenu zagrebačku publiku krajem travnja u velikoj dvorani KD Lisinski, koja je tjednima ranije bila rasprodana, 36-godišnji fotograf i pisac Davor Rostuhar ponovno se sprema za isti pothvat, piše Jutarnji.

- U mom svijetu putopisaca i fotografa nevjerojatan je uspjeh napuniti Lisinski, a sada ću zbog velike zainteresiranosti još jednom, 6. lipnja imati čast održati predavanje u koncertnoj dvorani – rekao je Rostuhar, prvi Hrvat koji je “solo, unsupported i unassisted” stigao do Južnog pola.

A sada opet kreće na ekspediciju, ali po Hrvatskoj. Obilazi škole. Riječ je o njegovoj turneji predavanja koja je započela s Lisinskim, a onda se svaki dan uputi u neki drugi grad.

- Preko dana obilazim škole koje su kroz edukativan projekt nastao u suradnji s Ministarstvom obrazovanja pratile moju ekspediciju na Južni pol, a navečer do kraja godine imam javna predavanja i planiram obići 100 gradova – rekao je Rostuhar koji je već obišao petnaestak gradova u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

- Bio sam u Čakovcu, Varaždinu, Bjelovaru, Daruvaru, Velikoj Gorici, Ogulinu, Karlovcu... od školskih dvorana, do dvorana u kinima i kazalištima. Uvijek se iznenadim kada vidim koliki je odaziv - priznaje Rostuhar koji od grada do gada putuje kamperom što ga je uz pomoć zaručnice Anđele preuredio i nakrcao svojim knjigama, među kojima je i posljednja, sedma “Polarni san - Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol”.

- Na turneji smo do kraja srpnja, a onda u kolovozu planiramo uzeti pauzu jer je tada i vjenčanje, a onda najesen planiramo ići i na turneju po susjedstvu, u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru - kaže Rostuhar koji sada polako u sklopu turneje s kontinentalnih gradova prelazi na more.

Do kolovoza bih trebao prijeći 50-ak gradova a usput dogovara i nova, gdje god se pruži prilika. Sva njegova javna predavanja su multimedijalna, a započinju s njegovim motivacijskim govorom i pričom o pripremama za ekspediciju, a potom se gleda film “Polarni san”, nakon kojeg slijede pitanja iz publike koja svako predavanje učine posebnim i odvedu u drugačijem smjeru.


Reci što misliš!