nema do paškog sira
Britanski The Telegraph svojim čitateljima preporuča Siranu Gligora
Britanski The Telegraph je u seriji članaka o najboljim jelima u najpoznatijim europskim destinacijama, sastavio listu deset jela koja posjetitelji Hrvatske ne bi smjeli propustiti
Na listi se nalazi salata od hobotnice, crni rižoto, tjestenina s tartufima, brudet, škampi na buzaru, svježa riba, sarma, janjetina i jela ispod peke. Međutim, kao najbolje jelo britanski The Telegraph preporučuje paški sir Sirane Gligora iz Kolana.
U članku o paškom siru Sirane Gligora među ostalim se navodi: "Stjenoviti otok Pag poznat je po svojoj izdržljivoj ovci koja se hrani divljim biljem, poput ružmarina. Ovčje mlijeko koristi se za stvaranje paškog sira, koji dozrijevanjem postaje sve teži, suši i slaniji, nešto poput talijanskog pekorina. Svakako posjetite Siranu Gligora na Pagu."
Vezane vijesti
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.
-
Članovi Hrvatskog pjevačko glazbenog društva „Zoranić“, na poziv Zbora Moreška – Korčula, gostovali su prošlog vikenda u prekrasnoj Korčuli.
-
U Nigdjezemsku dolazi američki bend Public Serpents, spremite se za večer ska muzike i plesa.
Izdvojeno
-
Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI) uspostavlja Smjernice o prenošenju medijskog sadržaja
-
Snijeg, toplinski val, crveni alarm, poplave, suša - posljedice promjene vremena vide se na svakom koraku. Na zadarskoj tržnici i poljima Ravnih Kotara provjerili smo utječe li promjena klime na tamošnje tradicionalne poljoprivredne kulture, osobito masline i vinovu lozu.
-
Večerašnja izvedba predstave "Puni pansion" u organizaciji B GLAD Production odgađa se zbog bolesti, javili su iz HNK Zadar.
-
Još jedan podsjetnik dobrodošlice svima koji dolaze i "last call" onima koji još nisu odlučili bi li se odazvali na gastro doživljaj MarsOvca - budite dio novog hedonističkoga gastronomskog događaja koji će se održati u Novalji, na otoku Pagu, 26. travnja od 11 sati, u ogradici u novaljskim Škuncinim stanima.
Reci što misliš!