Lifestyle

prakticirajte ih!

Šest zdravih jutarnjih navika

Šest zdravih jutarnjih navika

Jutarnji tipovi uspijevaju uvijek napraviti više od ostalih, pa ako ne spadate u njih, bit će dovoljno usvojiti ovih šest zdravih navika

Jutarnji tipovi mogu ponekad biti iritantni svojom učinkovitošću i uspješnošću, no upravo zbog toga im zavide oni koje ujutro trebate vući iz kreveta dizalicom.

Ako spadate u one koji kažu za sebe da nisu jutarnji tip i ne mogu to postati - varate se, dovoljno je usvojiti ovih 6 navika koje će od vas napraviti potpuno drugog čovjeka:

Buđenje na vrijeme - ukoliko počnete pratiti navike uspješnih ljudi, gotovo ćete sigurno zamijetiti da svi imaju jednu zajedničku - rano buđenje. Jedna je anketa na 20 direktora velikih kompanija pokazala da ih se 90 posto radnim danom budi prije 6 sati. Vi se, pak, ne morate nužno buditi kad i veliki svjetski direktori, ali svakako nastojte da to bude što ranije. Naime, istraživanja su pokazala da zaposlenici koji se ranije pojave na radnom mjestu bolje kotiraju kod šefova od onih koji dođu kasnije.

Rastezanje - iako vam je prvi poriv, čim čujete alarm budilice, skupiti se pod pokrivačem, učinite upravo suprotno. Rastegnite se što više možete. Psihologinja s Harvarda, Amy Cuddy, kazala je kako tijelo utječe na um, pa i rastezanjem tijelo postaje veće, što može djelovati dobro i na psihu, jer ćete izgledati veće, moćnije, samopouzdanije, što se pozitivno odražava na ostatak dana.

Spremanje kreveta - iako vam se to možda čini kao uzaludan zadatak, jer ćete krevet ionako ponovno razbucati kad ponovno legnete u njega, namještanje kreveta itekako dobro utječe na psihu. Naime, ljudi koji redovito namještaju krevet bolje se osjećaju i imaju razvijeniji osjećaj za novac.

Meditiranje - jutarnja meditacija pomaže usredotočenosti tijekom dana. Umjesto da se probudite i budete pod stresom zbog ostatka dana koji je pred vama, meditacijom ćete smiriti um i pripremiti se za dan koji je pred vama. Stoga izdvojite nekoliko minuta vašega jutra i za ovu aktivnost.

Vježbanje - iako se jutarnje vježbanje, odmah po otvaranju očiju i umivanju, čini kao najgora noćna mora, ono je zapravo jedna od korisnijih stvari koju si možete priuštiti. Naime, jutarnje vježbanje opskrbljuje vas energijom koja vam je potrebna za ostatak dana. A i rješava vas stresa i podiže raspoloženje. Nema izgovora.

Doručak - treba potaknuti metabolizam i obnoviti razinu šećera u krvi, kako biste bili produktivniji u ostatku dana. Nastojte da on bude prepun vlakana i proteina, kako bi izvršio svoju funkciju.

 


Reci što misliš!