Lifestyle

ljubav i seks

Seks u braku: Pet činjenica koje morate prihvatiti

Seks u braku: Pet činjenica koje morate prihvatiti
Bearfotos

Smanjena želja za seksom jedan je od najčešćih problema u braku, ali to što mnogi parovi ne žele otvoreno razgovarati o tome dodatno komplicira stvar

Na početku veze posvećujemo puno vremena i energije partneru, očekujući pritom da će strast potrajati dugi niz godina. Međutim, u cijelu priču postepeno se uključuju kućni poslovi, odgajanje djece i financijski problemi, koji počinju oduzimati najveći dio vremena.

Ljubav i dalje postoji, možda je čak i jača nego u početku, ali se strast “negdje izgubila”, što podjednako teško pada i jednoj i drugoj strani.

Nema čarobne formule koja će poboljšati seksualni život, jer je svaka osoba priča za sebe, a isto vrijedi i za veze. Međutim, jedno je sigurno – nikad ne smijete dozvoliti da vam vođenje ljubavi postane rutina ili, još gore, bračna obveza.

Svakodnevne obveze oduzimaju puno vremena i energije, pa se sve češće događa da jedan ili oba partnera uopće ne budu raspoloženi za seks. Ali topao stisak ruke, nježan zagrljaj i poljupci jesu nešto za što bi svatko trebao imati vremena, a jednako su važni kao i sam čin vođenja ljubavi.

Pet činjenica koje morate prihvatiti:

1. Brak bez seksa nije problem sam po sebi, već samo simptom nečeg puno dubljeg i ozbiljnijeg. Ako zaista želite vratiti strast u bračni život, morate kopati dublje i otkriti zašto je ona uopće nestala.

2. Niste vi jedini par koji se susreće s tim problemom, samo što ni drugi ne žele javno pričati o tome. Međutim, ukoliko ga uporno “gurate pod tepih”, bit će vam sve teže premostiti bračni jaz.

3. Nedostatak seksa u braku nema nikakve veze s vašim godinama. Na jednoj strani su parovi koji i u sedamdesetima imaju zadovoljavajući seksualni život, a na drugoj tridesetogodišnjaci koji se žale na nedostatak strasti u vezi.

4. Po knjižarama možete naći bezbroj knjiga i priručnika u kojima piše kako ekspresno zapaliti ugaslu iskru strasti u braku, ali vam to neće biti od velike pomoći. Svaki par je priča za sebe.

5. Ako čekate da se problem riješi sam od sebe, na dobrom ste putu da zauvijek kažete zbogom seksu u braku, odnosno dugoj vezi.

Ljepotaizdravlje.hr


Reci što misliš!