Lifestyle

mršavljenje

Jedna dijeta sve je popularnija, u fokusu promjena rutine

Jedna dijeta sve je popularnija, u fokusu promjena rutine
Pixabay

U moru raznovrsnih dijeta, pojavila se još jedna za koju sigurno još niste čuli. Riječ je o dijeti u kojoj svaki mjesec mijenjate rutinu prehrane i vježbanja.

"Svakih 30 dana isprobajte nešto novo", savjet je Aimee Lutkin, žene koja je isprobala ovaj oblik dijete te izgubila 20 kilograma. Ukratko, dijeta podrazumijeva izbacivanjejedne vrste namirnica svaki mjesec. 

Sve je započelo tako što je Aimee zaključila da sve namirnice koje previše konzumira sadrže mliječne sastojke, stoga je odlučila u potpunosti izbaciti mliječne proizvode na trideset dana, piše Život i stil. 

"Ova dijeta je jako ekstremna, ali onda sam primijetila sve prednosti eksperimentiranja s novom rutinom svaki mjesec", rekla je Lutkin za NBC. "To je bio prvi put da sam smršavila nakon mnogo godina pokušavanja", dodala je.

Nakon što je 30 dana izbacila mliječne proizvode, pokušala je istu stvar s ugljikohidratima. Naravno, uz sve promjene u prehrani, Aimee se bavila i raznim treninzima koje također mijenja svaki mjesec. "S ovakvim načinom života, u godini dana sam izgubila 20 kilograma", rekla je.

Aimee smatra da je ovakav tip prehrane i vježbanja pogodan zato što je psihološki svima lakše obvezati se mjesec dana nego cijelu godinu. Uz to, mjesec dana je dovoljno vremena da se vidi određeni napredak.


Reci što misliš!