Lifestyle

sve je to ljudski

Uhodite bivše na društvenim mrežama? Bez brige, stručnjaci kažu da je to sasvim normalno

Uhodite bivše na društvenim mrežama? Bez brige, stručnjaci kažu da je to sasvim normalno
Thinkstock

Koliko vam se puta dogodilo da ste na Instagramu naletjele na fotku bivšeg dečka ili samo simpatije i nakon 10 minuta shvatile da ste već stigle do njegovih fotografija iz 2014. godine?

Sigurno barem jednom i sasvim je normalno ponekad se zainteresirati za nekoga s kim ste jednom hodale ili o tome maštale, čak i ako redovito provjeravate njegov profil samo kako biste vidjele ima li nekog novog. 

S tim se slaže i profesorica psihologije Susan Krauss Whitbourne, koja je za stranicu her.ie ponudila i stručno objašnjenje za to. 

"Smatram da su ljudi oduvijek bili zainteresirani za živote svojih bivših. Naravno, društvene mreže to su dodatno potaknule jer je na njima lako naći informacije koje vas zanimaju, no to je sasvim normalno ljudsko ponašanje.", ističe psihologinja i dodaje da ipak i tu postoji znak za uzbunu.

"Ako svakodnevno i do nekoliko puta u danu provjeravate svog bivšeg na Instagramu, kao i ljude koji mu ostavljaju komentare ispod fotki (posebice druge žene), znači da ste ipak otišle predaleko i da biste se trebale naučiti kontrolirati te nastaviti sa svojim životom bez njega u njemu.", savjetuje psihologinja.


Reci što misliš!