Lifestyle

pet lakih trikova

(Ne)moguća misija: Ujednačen preplanuo ten

(Ne)moguća misija: Ujednačen preplanuo ten
Bojan Bogdanić

Koliko god voljele sunčanje i preplanulost, linije koje nužno ostanu zbog kupaćeg kostima nisu najprivlačnija moguća stvar.

Osim njih, ponekad slučajno drijemanje na plaži ostavi tragove ruke ili ručnika koji izgledaju poprilično smiješno i kojih se želite riješiti što prije. Uz sljedećih pet načina možete brzo i efikasno postići ujednačen ten. 

1. Napravite piling

Ovo je najbolji početak za odstranjivanje mrtvih stanica i kože koja bi se mogla početi guliti. Najbolja opcija je uljni piling kako biste istovremeno i nahranili kožu koja je isušena zbog povećanog izlaganja suncu. 

2. Iskoristite limun kao prirodni piling

Ako imate i blago crvenilo od sunca nemojte dodatno nadraživati kožu mehaničkim pilingom. Umjesto njega, iscijedite limun i nanesite ga na mjesta koja želite ujednačiti s ostatkom tijela i ostavite da djeluje pola sata. 

3. Hidrirajte kožu krastavcima

Nakon pilinga, na problematične dijelove nanesite izmiksane krastavce kako biste pružili koži dovoljno hidratacije za oporavak. Dovoljno je da smjesu držite na tijelu dvadesetak minuta. 

4. Izliječite opekline krumpirom

Ako vas ne muče samo linije od sunčanja nego i opekline, prije krastavaca nanesite ploške krumpira na željeno područje i ostavite da djeluju 15 minuta. 

5. Ako vam je potreban brzo vidljiv rezultat, posegnite za spasom u bočici

Ako nemate više od nekoliko sati vremena za ujednačavanje tena, na dijelove koji su ostali neosunčani nanesite sredstvo za samotamnjenje koje odmah počinje djelovati. Nanesite ga četkicom za tekuću podlogu kako biste dobili što prirodniji i ujednačeniji rezultat. 


Reci što misliš!