Lifestyle

posebno dobri burgeri u zadru

"Burgers & more": Domaće, kvalitetno i velikodušno!

Vizualno dojmljiv, privući će vas na prvi pogled, zavesti na prvi griz, a okusom navesti da mu se ponovo vratite. Ova priča nastaje u ugodnom ambijentu zadarskog Borika gdje se smjestio "Burgers & more".

Mnogi Zadrani ovu lokaciju poznaju po caffe baru Terra i fast foodu Obelix, ali posjetom i degustacijom "Burgers & more" uvjerili smo se da se ovdje kotrlja jedna sasvim druga priča.

Večer u ugodnom ambijentu "Burgers and more" Večer u ugodnom ambijentu "Burgers and more"

A njezin je motiv - lokalno, domaće, kvalitetno i velikodušno.

Porcije su i više nego dovoljne, namirnice probrane i možemo reći - made in Zadar, a klasičan burger diže se na jednu novu razinu.

Mlada ekipa koja ovdje radi dočekala nas je spremna za sva naša pitanja.

Doznajemo više o meniju na kojem se nalazi deset vrsta burgera, a svaki ima svoje ime. Za sve je ''kriv'' poznati zadarski kuhar Josip Vrsaljko koji je imao viziju da svaki burger mora biti poseban i poželjan upravo po nekoj namirnici koja vam u tom trenutku najviše ''ide''.

Najpopularniji su American burger i Italian burger, a oni osvajaju dimljenom slaninom, umakom, jajetom (American) te mozzarelom, pršutom, rukolom (Italian).

Impresivan je Royal burger koji se sastoji od - kao i svaki na meniju - sto postotnog junećeg mesa, samo što ćete u Royalu dobiti 360 grama, uz savršen sir, dimljenu slaninu, rajčice s grilla, bbq umak i zelenu salatu.

Tu su još i Premium, Truffle, ProteIN, Balkan, Chicken, Dalmatian i Veggie. U Dalmatianu dobijete ogroman tuna steak, u Balkanu imate kajmak, kupus i luk, a Truffle je nastao u suradnji s OPG-om Matak koji isporučuje tartufe s Velebita.

ffa95047146698c68a67800222ac4b2d.jpg?v=2Svaki burger možete dodatno obogatiti prilozima, za djecu postoji iznimno pristupačna burger i hot dog verzija, možete dodati i umake poput chilija, češnjaka, jogurt-umaka...

Za ljubitelje pilećih krilca, ''Burgers & more'' neće razočarati, a u ponudi su i salate i pomfrit te panirani luk.

Raspoloženi ste za slatko? Nema problema, svakodnevno je na meniju i kolač ili kroasan.

''Burgers & more'' nabavlja svježe meso i povrće od lokalnih proizvođača, a peciva su posebno rađena u Kroštuli i nevjerojatno su hrskava, a unutrašnjost vam se topi u ustima, zahvaljujući maslacu. Pomfrit je nevjerojatno zavodljiv, hrskav, preliven umakom i sirom. Nećete moći pojesti ''samo jedan, dva"!

3d31aa7f62fb6077b8fba854838ef201.jpg?v=1''Burgers & more'' nalazi se na adresi A. G. Matoša 40. Dalje od gradske vreve, a opet u blizini kampa i hotela, idealno je mjesto kada poželite đir i kvalitetan obrok.

Burgeri možda jesu street food koji trenutno vodi igru u zadarskoj ponudi, ali definitivno su cjelovit obrok, na ovom mjestu i domaći obrok od prve do zadnje namirnice, pripremljen s puno pažnje.

Ako volite odlično meso, ne previše začinjeno, tako da vam svi oni specifični dodaci koji se nalaze u varijanti vašeg burgera povedu ples na nepcu, onda je ovo mjesto za vas!

Za više informacija posjetite i Facebook Burgers & more!

 


Reci što misliš!