Lifestyle

odnosi

Kako to da padate uvijek na isti tip muškarca?

Kako to da padate uvijek na isti tip muškarca?
Thinkstock

Najbolji način da se oslobodite navike zaljubljivanja u pogrešne? Najprije se zapitajte zašto to radite i kako to da padate uvijek na isti tip. A potom sedam dana ponavljajte: Zaslužujem bolje! Zaslužujem bolje! Zaslužujem bolje!

1. Izgubljeni dječak. 

Tipovi koji se ponašaju kao Petar Pan svima su zabavni. Izlaziti s takvim frajerima znači da ćete se dobro provesti, prisjetiti se djetinjstva i pjevanja dječjih pjesmica, sve do trenutka kad će se on morati vratiti svojoj mami, a vi ćete ga morati odvesti – jer sve su šanse da nema ni auto ni vozačku.

Ta “odrasla djeca” su vrlo spontane osobe, a uz njih se osjećate high kao da ste popili bačvu Red Bulla. Tako to bude sve dok se jednog jutra ne probudite pa uz glavobolju zaključite kako su bajke samo bajke, a šarm u stvaranom životu ima rok trajanja, pogotovo ako nema osnovicu u čvrstom stajanju na zemlji – što nikako ne ide uz Petra Pana.

2. Frajer sa svim ključnim poznanstvima. 

On ima pristup backstageu na svim dobrim koncertima i upoznat će vas sa svim domaćim celebrityjima, njihovim menadžerima i PR-ovima, a potom dva mjeseca neće odgovarati na vaše SMS‑ove. Kad se konačno javi i predloži da opet izađete, razgovarat će s vama kao da ste jučer bili prvi put na spoju. Prepun je sebe, ali na neki neobično karizmatičan način, a najgore je što nam se svima sviđa tuđa samopouzdanost i lako padamo na nju.

Dogodi li vam se da više puta naletite na ovakve papke, nemojte se čuditi ako vam muška emocionalna distanciranost postane istoznačnica s muževnošću, a obični i dragi dečki istoznačnica za preveliku dosadu.

3. Frajer bez imalo duha. 

Ovo je vrsta koja se može usporediti s radijskom postajom koja pušta lounge glazbu – ugodno za uho, slatkasto poput sladoleda od vanilije i pristaje u svakoj prilici. Možete ga čak dovesti kao pratnju na sestrino vjenčanje, svi će biti oduševljeni.

Pred vašom će mamom uvijek reći pravu rečenicu, a vama će poslati cvijeće i kad za to nema nikakav poseban povod. Ali u vašoj ložnici vatra je nepoznat pojam – misionarski položaj odradit će savršeno, ali dalje od toga neće krenuti.

Ljepota polako prerasta u dosadu, a ako dugo traje, dosada prerasta u nervozu, stanje koje počinje sličiti katastrofi...

4. Vječiti avanturist. 

Zaviriti u njegov ormar je poput skitanja prostranim laboratorijem – svašta se tu može naći, a najmanje onoga što bi u ormaru trebalo biti.

U krevetu je strastven i uvijek sklon iskušavanju vaših granica pa ponekad poželite stvari vratiti u normalu i, umjesto eksperimentiranja, jednostavno voditi ljubav.

Najčešća je zabluda žena kad se počnu doživljavati kao magični ključ kojim se sve može popraviti, npr. psihički profil frajera. Ali ako je on fizički prisutan, a emocionalno miljama udaljen, nema toga vremena koje bi vam bilo dovoljno za popravke – s njim je zabavno, ali nikada ga nećete imati.


Reci što misliš!