Lifestyle

sex files

Šest stvari koje mnoge žene zaboravljaju napraviti nakon seksa

Šest stvari koje mnoge žene zaboravljaju napraviti nakon seksa
Thought Catalog

Ako volite maženje nakon seksa, ne zaboravite da bakterije i infekcije nikada ne spavaju. Upravo zato važno je sjetiti se ovih šest stvari kako biste sačuvali zdravlje i bez problema uživali u seksu.

Tuširanje nakon seksa

Možda vašem partneru tuširanje nakon seksa izgleda kao loš znak, ali ovo je jako važno za vaše zdravlje, posebno vaginalno. Tuširanjem ćete isprati urinarne i ostale infekcije.

Mokrite nakon seksa

Kod žena je jako važno otići na WC i isprazniti mjehur nakon seksa i to bi vam savjetovao svaki ginekolog. Žene imaju kraću mokraćnu cijev od muškaraca, a seks može pogurati loše bakterije u mokraćni kanal, što može dovesti do peckanja, boli i infekcija.

Ako odete mokriti odmah nakon seksa, izbacit ćete te bakterije i poštedjeti se urinarne infekcije.

Razgovarajte o kontracepciji i spolnim bolestima

Ovo je posebno važno ako imate novog partnera. Kako biste izbjegli neugodne situacije i sačuvali zdravlje, otvoreno porazgovarajte i zatražite testiranje na spolno prenosive bolesti. Iako razgovor može biti neugodan, prevencija je u ovom slučaju najvažnija.

Dezinficirajte igračke za seks

Ako ste koristili bilo koju igračku s partnerom, odmah je očistite i dezinficirajte. Nije dovoljno samo ih prebrisati, a uz njih obično dolaze upute o korištenju i održavanju pa obratite pozornost i na to. Pobrinite se i da ih čuvate na mjestu na kojem nema puno prašine i zapamtite da je kupaonica najgore mjesto na kojem ih možete čuvati jer se tamo često nalazi najviše bakterija.

Ne ignorirajte bol tijekom ili nakon seksa

Bol nakon seksa nije normalna pojava, kao ni krvarenje tijekom ili nakon seksa. Ako vam se dogodi bilo što od ove dvije stvari, odmah se uputite ginekologu.

Ne ignorirajte promjene

Ako primijetite promjene u vaginalnom iscjetku ili slično, također se uputite kod ginekologa jer je to znak da vas je možda partner zarazio nekom spolno prenosivom bolešću ili ste, pak, zaradili infekciju.