Lifestyle

Mentalni trening

Na Punta Skali održana radionica Aktivne Hrvatske

Na Punta Skali održana radionica Aktivne Hrvatske
Iva Perinčić

Ljetne vrućine i morske radosti nisu isprika za rad na sebi. Zanimljiv mentalni trening Aktivne Hrvatske, koji se održao u Falkensteiner Hotelu&Spa Iadera, privukao je brojne Zadrane koji su s velikim zanimanjem pratili radionicu koja je za temu imala vrijednosti i petogodišnji plan.

Predavanje psihologa Ane Kotzmuth i Igora Čerenšeka sa zanimanjem su pratili osobni izaslanik Predsjednice RH i rukometni reprezentativac Hrvatske Luka Stepančić, igrač Zaragoze - košarkaš Lovro Mazalin, organizatorica Zadar Basketball Tournamenta Zdenka Zrilić i mnogi drugi. Generalni partner projekta je HEP, a stručni su Kineziološki fakultet iz Zagreba, Biotrening i Definicija Hrane.

“Veseli me da sam se danas u ime Predsjednice RH obratio Zadranima. Aktivna Hrvatska u kojoj sudjelujem godinama, Mentalnim je treningom napravila iskorak. Upravo i na završenom nogometnom prvenstvu vidjeli smo koliko je ovaj segment u sportu, ali i u svakodnevnom životu izrazito važan. Poruka je svima da budemo aktivni i u ljetnim mjesecima te da više pažnje posvetimo sebi!” – izjavio je Luka Stepančić, osobni izaslanik Predsjendice RH pod čijim se pokroviteljstvom održava projekt Aktivna Hrvatska.

Vrijednosti su poput otisaka prstiju, svaki je jedinstven i prisutan u svakom aspektu našeg života. Vrijednosti definiraju naše akcije, naše svakodnevno ponašanje, ali značajan utjecaj imaju i na naše misli, osjećaje te na našu motivaciju.

„To su stvari koje su nam toliko osobno važne da bez njih ne želimo živjeti. Kad smo s njima usklađeni osjećamo se mirno i ispunjeno, a kad nismo, onda smo često tužni i frustrirani. Vrijednosti su najbliže opisu našeg identiteta. U Zadru smo podučili polaznike našeg treninga kako definirati vrijednosti i kako ih svakodnevno koristiti za osobni napredak. Ono što i vi možete napraviti već danas je promisliti što vam je najvažnije od svega u životu, a da pritom ne mislite na svoje interese nego doista na stvari koje smatrate bitnim i bez kojih ne možete i stavite ih na vidno mjesto tako da se na njih svakodnevno podsjećate!“ – izjavio je psiholog Igor Čerenšek.

Većina ljudi u svom poslu ima zadatke, dnevne, tjedne, mjesečne. Mnogi vode projekte ili su dio nekog projekta i svakom projektu pristupaju vrlo ozbiljno. Prije pokretanja važnog projekta odvajamo puno vremena za pripremu, planiramo resurse ali i moguće nedostatke i prepreke, kao i podršku koja nam je potrebna u projektu. Odredite ciljeve i prioritete kao i datume do kojih ćete određene stvari napraviti. I naravno, to sve zapišite!

Partner projekta Falkensteiner Punta Skala resort okreće se sportskom turizmu – od ovog ljeta u punom smislu te riječi – naime, otvorili su novi sportski centar s teniskim terenima, padelom, golf range-om, nekoliko multifunkcionalnih terena, mini golfom i drugim što će zasigurno doprinijeti većoj aktivnosti gostiju. Hrvatska liječnička komora educirala je u Petrčanima i mjerila indeks tjelesne mase uz dr. Tomislava Dominisa i dr. Ivu Pejnović Franelić koja je tom prilikom izjavila: „Mijenjanje ustaljenih navika koje mogu naštetiti našem zdravlju za dio osoba nije nimalo lak proces. Za promjenu je važna motivacija i podrška i zato smo danas ovdje!“

Merkur osiguranje provelo je zanimljivu anketu, NIVEA je polaznicima darovala proizvode za njegu tijela nakon sporta, a Mivela – vodu uz koju možete sve. Najbolji sportaš u gradu, Decathlon priredio je iznenađenje, a poliklinika Affidea je educirala o važnosti prevencije. Partner projekta Tosama predstavila je liniju unisex uložaka za regulaciju znoja.

Idući trening Aktivna Hrvatske održat će se pod vodstvom Asje Petersen 22. kolovoza u Šibeniku na Trgu Republike Hrvatske. Za trening se možete prijaviti putem službene web stranice projekta: www.aktivnahrvatska.hr


Reci što misliš!