Lifestyle

Krvav mjesec

Što svakom zodijačkom znaku nosi pun Mjesec u Vodenjaku i potpuna pomrčina Mjeseca 27. srpnja

Što svakom zodijačkom znaku nosi pun Mjesec u Vodenjaku i potpuna pomrčina Mjeseca 27. srpnja

Uskoro će nam se pružiti prilika pratiti najdulju pomrčinu Mjeseca u 21. stoljeću, a predstavi se odlučio pridružiti i Mars kojeg ćemo moći vidjeti iz vrlo velike blizine. Potpuna pomrčina će se dogoditi dana 27. srpnja (petak), u večernjim satima, odmah po zalasku Sunca.

Pomrčina će trajati minimalno 1 sat i 43 minute, dok će cijeli događaj, predviđaju stručnjaci, trajati oko četiri sata. Mjesec će u polusjenu početi ulaziti malo prije svog izlaska, a ulazak u sjenu će započeti dok se on za nas bude nalazio praktično na horizontu.

U sjenu će potpuno uroniti u 21.30 h, a iz nje će početi izlaziti u 23.13 h. Pomrčina će biti okončana u 1.30 h, izlaskom Mjeseca iz polusjene. Konkretno, nadolazeća pomrčina zove se ‘Krvavi mjesec’ zbog blage crvene nijanse.

Astrološki utjecaj

Pun Mjesec udružen s Marsom, Južnim mjesečevim čvorom i sve to u kvadratu s Uranom iz Bika – ovo sve može biti iznenada opasno. Mogu se tražiti povodi za svađe, suprostavljanja pa čak i ono što nam je bilo svakodnevno i normalno, sada može iznenada buknuti u veliku pobunu i svađu. Sve ono što nam nikada nije smetalo sada se pretvara u vatreni pakao od svađe i rasprave.

Najviše se trebaju čuvati Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodenjaci koji mogu na samo jednu riječ kritike ili primjedbe odreagirati burno i od miša napraviti slona. Netko u takvoj situaciji može dobiti ili iskoristi priliku da vam naškodi, zato pazite i budite obazrivi i mirni oko pomrčine Mjeseca. Jako je naglašena agresivna energija pa svi trebamo paziti što pričamo jer je Merkur krenuo retrogradno da malo dolije ulja na vatru, koja ionako već plamti.

Pomrčina se odvija u večernjim satima na 4 stupnju Vodenjaka što pripada prvoj dekadi pa znakovi iz prve dekade više osjećaju ovaj događaj.


 

Prognoza po znakovima

OVAN

Vi imate jak poticaj da dok razmišljate – donesete neku odluku. Kao po običaju, vi ne znate oklijevati već odmah odlučujete. Kako je Venera u dobrom aspektu s Plutonom iz Jarca vi ste pomirljivi i staloženi. Veća količina ljubavi, strasti i kreativnosti jednostavno vas usrećuje.

BIK

Kod vas može biti napeta situacija, posebno kod Bikova koji su rođeni u prvoj dekadi. Kako Mjesec bude odmicao, tako vi možete postati društveni, veseli, originalni, dok pojedini Bikovi postaju ekscentrični s promjenama raspoloženja i neki kompleksi izlaze na vidjelo.

BLIZANCI

Vama se događa pomračina u polju kretanja i putovanja pa bi trebali izbjeći putovanje ili neka kretanja. Nervoza i nestrpljenje vas mogu obuzeti pa čak pojedini Blizanci mogu biti i agresivni. Bilo bi dobro da u ovih nekoliko dana budete na odmoru i da se opustite maksimalno. Budite oprezni, čuvajte se, izbjegnite svađe i impulzivnost.

RAK

Kako je Mjesec vaš vladar, vi se možete osjećati nesigurno i ako imate problem s financijama sada se trebate suzdržati od trošenja i malo prištedjeti. Pojedini Rakovi mogu biti društveni, malo lucidni, dok neki mogu imati kompleks u ljubavi i promjene raspoloženja.

LAV

Vi možete doživjeti iznenadna iznenađenja, što ne znači da mogu biti loša. Pojedini Lavovi mogu imati eksplozivan period pa bi se trebali opustiti i ne reagirati na pojedine situacije. Preporučuje se da sada odgodite planove i ne donosite bitne odluke već se gledajte odmoriti.

DJEVICA

Svi vi koji ste rođeni u prvoj dekadi možete se osjećati iscrpljeno, umorno, čak bolesno pa bi bilo dobro da se odmorite ili da neke Djevice prekontroliraju zdravlje. Pojedine Djevice mogu imati sretan ljubavni život, dok neke mogu dobiti financije. Emocije su udružene s inteligencijom.

VAGA

Kod vas se ne događa bitnija promjena. Ako vam netko traži novac na posudbu, ne posuđujte, a ni vi se ne zadužujte. Možete, ako ste planirali započeti novi način prehrane za mršavljenje, kupovati sve za kuću, sređivati ili kupovati kuću. Posjećivati prijatelje, konzultirati se s astrologom ili psihologom – sve ovo je vrlo svrsishodno.

ŠKORPION

Vi možete doživjeti neke radikalne promjene posebno ako ste rođeni u prvoj dekadi. Sada neki karmički dugovi dolaze na naplatu. Uran i Mars su negativno aspektirani i jedino ako Saturn umiješa svoju umirujuću energiju, Uran neće odreagirati impulzivno. Samo prva dekada se treba pripaziti svađa i impulzivnosti.

STRIJELAC

Kako su Uran i Mars negativno aspektirani vi se trebate čuvati od sukoba s nekom bliskom osobom ili nekom grupom gdje pripadate. Pojedini Strijelci mogu imati važan dan u svom životu ili neko napredovanje. Mogućnost promjena u nekim kreativnim poslovima.

JARAC

Sada se nikako ne preporučuje da se vraćate i razmišljate o prošlosti već se oslobodite i krenite naprijed u sretnu budućnost. Sada možete kupovati sve električne uređaje za kuću, ići na odmor, započeti dijetu. Izbjegavati ponos i egoizam.

VODENJAK

Pun Mjesec i pomrčina se događaju u vašem znaku pa neće biti baš ugodno. Novi izazovi i nove prilike su na pomolu. Trebali bi ih iskoristiti.

RIBE

Dosta zategnut period zbog pobuna drugih osoba koje se ne slažu s vama kako radite i na koji način radite. Moguće su frustracije i mnoge osobe mogu biti ljute na vas jer radite stvari po svome što se njima ne sviđa. Generalno gledano, na pomolu je iritacija i neslaganje. Potrebno je da se zaštitite od opekotina i topline.


Reci što misliš!