Lifestyle

atkinsova mudrost

Smanjeni ugljikohidrati vode do brzog gubitka kilograma

Smanjeni ugljikohidrati vode do brzog gubitka kilograma
Thinkstock

40 kg manje izbacivanjem ugljikohidrata i svakodnevnim žustrim hodanjem? Moguće je.


Amber Akam se većinu svojeg života borila s viškom kilograma, nikad nije vježbala i imala je loše prehrambene navike. Njezina ishrana se sastojala od ugljikohidrata i to onih loših, tjestenine, kruha i krumpira.

Kad je dobila sina i kćer, nadala se da će oni dobiti oblik tijela kao njihov otac, ali kako su rasli, shvatila je da kćerka poprima njezin oblik tijela. Odlučila je izgubiti kilograme kako bi naučila svoju kćerku kako se zdravo hraniti jer nije željela da joj kćerka prolazi vršnjačko zezanje kao što je to ona prolazila.

Nedugo nakon toga Amber se razvela, a kako se vratila spojevima i izlascima shvatila je da joj se ne sviđa njezin odraz u ogledalu. Na preporuku pomajke Amber je odlučila isprobati Atkinsonovu dijetu.

Plan prehrane prema Atkinsonovoj dijeti fokusira se na prebrojavanje ugljikohidrata (zdravih, bogatih vlaknima), a uz to se dobiva adekvatna količina proteina i zdravih masti.

Dijeta se sastoji od četiri faze, u fazi jedan dopušteno je 20 grama ugljikohidrata dnevno, a to se povećava sa svakom fazom nakon toga. Atkinsonova dijeta dopušta široku lepezu namirnica sve dok se pridržavaš ograničenog unosa ugljikohidrata. 

Pročitajte više na Zdrava krava.


Reci što misliš!