Lifestyle

sex files

Dekodirajte njegovo ponašanje nakon seksa

Dekodirajte njegovo ponašanje nakon seksa
Pressfoto.ru

Naravno, teško je znati što muškarac misli u bilo koje vrijeme, ali stručnjaci se zaklinju da način na koji se on ponaša nakon seksa može otkriti što mu se mota po glavi. Donosimo nekoliko uobičajenih ponašanja nakon seksa i objašnjenja što to govori o vašem muškarcu

Želi se maziti

Dečko koji se želi maziti, želi i nešto više, objašnjava stručnjakinja za odnose Wendy Walsh, autorica knjige „The 30-Day Love Detox“. Želja za maženjem pokazuje da je spreman formirati nešto ozbiljnije i da vas ne želi samo za jednu noć.

Ne želi se maziti

Većina dečki ulazi u ovu kategoriju, tvrdi Walsh. Prosječan dečko će se odmah dohvatiti mobitela ili daljinskog upravljača. Ne shvaćajte to osobno. Muškarci razmišljaju drugačije i većina ih ne voli maženje nakon seksa. Trebali biste se zabrinuti jedino ako se nekad volio maziti nakon seksa, a sada više ne. To bi mogao biti znak da postoje određene napetosti u vašem odnosu.

Raspoloženje mu se promijenilo

Obično je brbljav, ali nakon seksa postaje miran i šutljiv. Što se događa? Možda je nesiguran u vezi svoje izvedbe ili je samo u zamišljenom raspoloženju nakon seksa, kaže Walsh.

Ode na spavanje

Ako se odmah nakon seksa okrene na drugu stranu i zaspi, to nema veze s vama, objašnjava Jennifer Landa, autorica knjige „The Sex Drive Solution for Women“. Seks oslobađa dopamin, neurotransmiter koji šalje kemikalije za 'dobar osjećaj' kroz vaše tijelo. Nakon orgazma porast oksitocina potiče umirujuće djelovanje koje kod muškaraca uzrokuje potrebu za snom. Ako zaspi, pripišite to činjenici da je muško.

Ode u kupaonicu

Njegova prva postaja nakon seksa je kupaonica. Razlog? Hormoni oksitocin i prolaktin utječu na regulaciju vode u bubrezima i mogu izazvati potrebu za mokrenjem nakon seksa, objašnjava dr. Landa.

Odlazi odmah nakon seksa

Ako se to dogodi jednom, ok. Ali ako se događa prilično često, to je znak za alarm, kaže Walsh. Dečko koji bježi odmah nakon seksa vjerojatno smatra da se vaš odnos temelji isključivo na seksu ili ima problema s intimnošću i predanošću. Ako želite da vam postane dečko, inzistirajte da ostane nakon seksa, u suprotnom ga nogirajte.

Želi sendvič

Znamo da seks ne sagorijeva baš toliko puno kalorija, pa zašto mu treba zalogaj čim završite? Skuplja snagu za drugu rundu, kaže Landa. To je podsvjesna potreba za pojačanjem razine dopamina u tijelu, odnosno razdoblje čekanja dok ne skupi snagu za novu rundu seksa. 

Izvor: Cosmopolitan.hr


Reci što misliš!