Lifestyle

bajkovita lokacija

Villa Lanterna: Najveća turistička atrakcija na Viru sve poželjnija i za vjenčanja

Villa Lanterna: Najveća turistička atrakcija na Viru sve poželjnija i za vjenčanja

Najluksuzniji objekt na otoku Viru, rezidencijalna „Villa Lantera“, od početka lipnja bilježi stopostotnu popunjenost

Iako se tijekom kolovoza na hrvatskim turističkim destinacijama ukupno bilježi oko milijun noćenja dnevno, nije bilo očekivanog otvaranja šampanjca u uredima turističkih djelatnika.

Sustav eVisitor zabilježio je više od desetak tisuća praznih kreveta, dok je oko 200 tisuća obiteljskih postelja u apartmanima još čekalo goste. To su podaci sa sredine kolovoza, dakle iz samog srca sezone, što je posljednjih godina bilo nezamislivo.

Na Viru takvih problema u najvećem slučaju nema, što potvrđuje podatak sa servisa booking.com koji barata s 823 smještajna objekta na otoku, a ukupno stanje smještaja vodi se kao 95-postotna popunjenost (785 popunjenih objekata). Vrhunski i najbolje ocijenjeni smještajni objekti popunjeni su za cijeli kolovoz, ali su do polovice kolovoza punu popunjenost imali čak i slabiji objekti.

Praznih kreveta trenutno nema, što nam potvrđuje i voditelj Turističke agencije „Vir turizam“ Mate Čulina:

- Mi imamo oko 500 objekata s kojima radimo i od 25. srpnja do 15. kolovoza nije bilo slobodnih soba. Imali smo 100-postotnu popunjenost. Tek se u drugoj polovici kolovoza oslobodi nekih 10-15 apartmana, ali i tada govorimo o visokoj popunjenosti - kaže Čulina. Najluksuzniji objekt na otoku Vir, rezidencijalna „Villa Lantera“, također bilježi stopostotnu popunjenost, i to još od početka lipnja.

- Prodali smo zasad i 50 posto rujna, ali smo također već rezervirali četiri vjenčanja tijekom sljedeće godine. I u ovom segmentu bilježimo bolje rezultate - ističe Čulina.


Reci što misliš!