Lifestyle

fit kantun

Ne mijenjajte dijete, nego životni stil

Ne mijenjajte dijete, nego životni stil

Mršavljenje vjerojatno nikome ne predstavlja užitak, a nerijetki su i oni kojima se pretvori u noćnu moru.

Rigorozne dijete i iscrpljujuća tjelovježba mogu dati kratkoročne rezultate, ali brz povratak kilograma donosi još veću frustraciju. Za uspješno i dugotrajno mršavljenje potrebno je držati se nekih načela koja uporišta pronalaze u znanstvenim studijama i dokazano daju rezultate pa ih razmotrite prije nego napravite svoj plan mršavljenja

Čak i ako su sve revolucionarne dijete koje ste dosad isprobali polučile rezultate, kampanjski pristup problemu za potrebe skidanja na plaži nije najpametnije rješenje.

Prije nego odlučite isprobati neku novu hit dijetu za brzo mršavljenje, razmislite o promjeni svojih prehrambenih navika koja će vam donijeti dugoročne rezultate i usput vas učiniti zdravijima. Nije strašno povremeno se prepustiti užicima u hrani, ali rigorozna izgladnjivanja nemaju smisla ako ćete povratkom na stare navike opet nagomilati višak kilograma.

Znanstveno je dokazano da su kilogrami izgubljeni u prvom mjesecu novog plana mršavljenja jedan od najboljih pokazatelja dugoročnog gubitka težine. Trenutačni su rezultati ljudima motivirajući i zbog toga nutricionisti, kako bi dali dodatni poticaj, u izradi strategije prehrane savjetuju strože odricanje u prva dva tjedna. Izbacivanje dodanih šećera, alkohola i rafiniranih ugljikohidrata pomoći će bržem mršavljenju i potaknuti vas da ustrajete, ali kasnije ih možete vratiti u prehranu u razumnim količinama.

tportal


Reci što misliš!