Lifestyle

Anketa

Žene više vole svoje najbolje prijateljice od supruga!

Žene više vole svoje najbolje prijateljice od supruga!
Bojan Bogdanić

Svi ćemo u životu imati veze ili odnose koji će nam biti važniji od nekih drugih. Bilo da je to prijatelj, brat ili sestra, roditelji ili kako postajemo stariji, životni partner.

No anketa koju je provela tvrtka Champneys kaže da je naša ideja o srodnoj duši malo kriva, odnosno čini se da žene više vole svoje najbolje prijateljice od supruga. Istraživanje je provedeno na 1417 žena od kojih je više od polovice svoju najbolju prijateljicu stavilo na više mjesto nego životnog partnera i to zbog više razloga. 

Daju bolje savjete i manje su iritantne

Ispitanice su se složile da s najboljom prijateljicommogu razgovarati baš o svemu! Sljedeći razlog je da ih najbolje prijateljice više slušaju od njihovih partnera i mogu uvidjeti nešto što partneri ne mogu. 

Istraživanje je pokazalo i da se žene bolje slažu s prijateljicama. Odnosno da se bolje provode i zabavnije im je. Njih 39 posto kažu da se smiju do ne počnu plakati, a 29 posto njih kaže da sa svojom najboljom prijateljicom mogu biti baš onakve kakve zaista jesu i imaju više toga zajedničkog.

28 posto ispitanica misli da njihove najbolje prijateljice daju bolje savjete. Svaka četvrta žena rekla je da je njihova najbolja prijateljica manje iritantna od supruga, a 50 posto ispitanica misle da prijateljice imaju bolji smisao za humor, prenosi ordinacija.hr


Reci što misliš!