Lifestyle

Priključite se danima bez automobila!

Sljedeći tjedan obilježava se Europski tjedan mobilnosti pod sloganom "Zadar đira i kombinira"

Sljedeći tjedan obilježava se Europski tjedan mobilnosti pod sloganom
Bojan Bogdanić

Grad Zadar u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije od 16. do 22. rujna obilježava Europski tjedan mobilnosti.

 

Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i poziva ljude da iskušaju alternative vožnje automobilom.  Osnovni dugoročni cilj EU-a je ne korištenje automobila koji koriste konvencionalna goriva do 2050. godine.

Poseban naglasak inicijative “Zadar đira i kombinira” u sklopu tjedna mobilnosti stavljen je na promociju javnog prijevoza, biciklizma i šetanja. Promjenama navika i načina kojima svakodnevno idemo na posao ili kupovinu, u školu ili na fakultet možemo značajno doprinijeti smanjenju gužvi, zdravijem življenju i poboljšanju ukupne kvalitete života u gradu.

0e4c96e86ed07c2ad981bf35c4a83e64.jpg?v=2Program za tjedan mobilnosti uključuje brojne aktivnosti u petak 21. i subotu 22.rujna. 2018., kada će biti organizirane nagradne igre, panel diskusije, igre za najmlađe, izložbe i razne druge aktivnosti s ciljem animacije građana."

Reci što misliš!