Lifestyle

ženski kantun

Što kada vaš dragi umjesto od samopouzdanja puca od ljubomore

Što kada vaš dragi umjesto od samopouzdanja puca od ljubomore

Ako ste sigurni da je vaš partner vrijedan truda i muke, nastavite čitati...

1. Radite na njegovu samopouzdanju. Neka se osjeća dobro u svoj koži. Uputite mu koji kompliment, neka zna da vam je stalo. Kako će rasti njegovo samopouzdanje, tako više neće vidjeti prijetnju za vašu vezu u mnogim situacijama koje su ga prije zabrinjavale. A ako ga uključite u sve aspekte života, pokazat ćete mu da nema razloga biti paranoičan.

2. Otkrijte razlog njegove ljubomore. Ne možete riješiti problem bez toga. Možda je imao problema u djetinjstvu i sada mu je potrebno da se osjeća prihvaćenim. Možda je bio u lošim vezama i želi spriječiti ponavljanje tih iskustava. Na vama je da otkrijete pravi razlog.

3. Razgovarajte, a izbjegavajte svađe. U pozadini njegove ljubomore je strah da ćete ga napustiti. Jasno i smireno mu prezentirajte svoje osjećaje i imate dobre šanse da promijeni ponašanje. Budite otvoreni i nemojte skrivati ništa jer iskrenost sprečava iznenađenja i prepirke u budućnosti.

4. Slušajte pozorno što vam govori. Da biste otkrili razlog njegove muke, naćulite uši. Nikada nećete shvatiti njegovu ljubomoru i razloge zbog kojih se javlja ako pažljivo ne slušate što vam ima za reći. To će vam pomoći da se lakše nosite s njegovom nesigurnošću.

5. Postavite pravila. Oboje ćete znati koji potezi ono drugo ljute i izbjegavat ćete ih. Ako vam je zaista stalo, pravila vam neće smetati.

6. Vratite mu istom mjerom. Kod (naj)tvrđih oraha gdje ne pali nijedan od prethodnih savjeta dobar je recept vraćanje istom mjerom. Pravite se da ste ljubomorni i zbog najglupljih mogućih razloga. Kad vam da do znanja da ga zamarate glupostima, uzvratite mu pitanjem: "A što misliš kako se ja osjećam kad ti..." Možda glas razuma tada dopre do njegova mozga i shvati kako se glupo ponašao pa će se možda početi mijenjati. Možda...

 


Reci što misliš!