Lifestyle

solo je cool

Korisne lekcije iz samačkog života

Korisne lekcije iz samačkog života
Thinkstock

Možda će vam dostava i brza hrana neko vrijeme biti uzbudljive, no brzo ćete se zasititi toga.

Same određujete što ćete jesti, kada ćete pospremati, hoćete li po stanu hodati gole ili odjevene...

Sve je na vama i sve je vaš slobodan izbor. Ipak, to ponekad može izazvati i manji panični napadaj upravo zato što je sve na vama.

No na samački život biste trebale gledati kao na jednu veliku lekciju koja doprinosi osamostaljenju. 

Pospremanje i čišćenje

Kako nakon nekog vremena ne biste živjele u neredu i prljavštini, savjetujemo vam da podijelite kućanske poslove na nekoliko dana u tjednu. Odredite same sebi kada ćete peglati, brisati prašinu, prati odjeću i slično. Na taj ćete način biti organizirane i neće vas odjednom preplaviti sati i sati pospremanja i čišćenja. 

Hrana i kuhanje

Možda će vam dostava i brza hrana neko vrijeme biti uzbudljive, no brzo ćete se zasititi toga. Kako se ne biste pognute glave vratile u roditeljsku kuću, samački život idealno je vrijeme za eksperimentiranje u kuhinji i početak izgrađivanja vlastitog načina prehrane. Osim što ćete moći odabrati što želite pripremiti i pojesti, ako napunite hladnjak zdravim namirnicama nećete doći u iskušenje da zgriješite nezdravim grickalicama. 

Financije

Samački život nosi i odgovornost oko upravljanja financijama. Na početku mjeseca biste trebale rasporediti svoja primanja na račune, stanarinu, hranu i ostale potrepštine kako biste imale pojam o tome koliko vam novca preostaje za šoping i izlaske. Ako je moguće, pokušajte i nešto uštedjeti svaki mjesec. 

Kvalitetno provođenje vremena

Kako ne biste upale u monotonu rutinu, savjetujemo vam da pronađete neki hobi, počnete više čitati i provoditi vrijeme u prirodi te usvojite neke beauty rutine koje će vas opustiti kao što je, primjerice, topla kupka s eteričnim uljima. Posvetite se sebi i odlučite kojim putem želite ići u poslovnom, ljubavnom ili bilo kojem drugom planu. 

Index


Reci što misliš!