Lifestyle

fitness i rekreacija

Za bolji dan: Jutarnje buđenje uz vježbu

Za bolji dan: Jutarnje buđenje uz vježbu
Boryanam / Freepik

Imamo loše vijesti: taj osmosatni san kojem težite – nikad se neće dogoditi. Novopečeni otac? Stresan posao? Ali možete izvući maksimum energije koju već imate i to jutarnjom vježbom

Ako navečer dugo ostajete budni, propustit ćete ranojutarnji trening. Stoga isprobajte ove kratke rutinske vježbe osobnog trenera Ollieja Lawrencea, osmišljene prema planu Arnolda Schwarzeneggera, čovjeka koji se u životu nije previše naspavao. Krv će vam brže kolati tijelom i opskrbiti ga kisikom i endorfinima.

1 - Istegnite noge

Skliznite iz kreveta u iskorak, lijevu nogu savijte pod pravim kutom, dok je desna potkoljenica na podu. Gurajte kukove naprijed sve dok ne osjetite kako vam se kvadricepsi zatežu. Zadržite 30 sekundi, pa ponovite na drugu nogu.

2 - Otvorite oči

Iz položaja za sklekove, polako se spuštajte u donji položaj dok brojite do 8. Vratite se u početni položaj; napravite još 11 ponavljanja. Ne bi vam se više trebalo spavati.

3 - Uposlite trbušnjake

Ovo je lakša verzija trbušnjaka. Legnite, podignite noge, pa stisnite trbušnjake i tako podignite gornji dio leđa. Zadržite 5 sekundi. Napravite još 11 ponavljanja; srce bi vam trebalo udarati kao nakon treće kave.

4 - Zauzmite položaj

Ostanite na podu i zauzmite položaj za sklekove. Stisnite mišice corea i držite se tako 1 minutu. Zatim naizmjenično koljenima pokušajte dodirnuti laktove što više puta možete.

5 - Buđenje čučnjevima

Stanite na sredinu sobe raširenih ruku. Čučnite (ne, ne na krevet) što dublje možete, držeći torzo ravnim. Zadržite, pa se uspravite. Izdržite – između vas i doručka još je samo 11 ponavljanja!


Reci što misliš!