Lifestyle

zanimljivo istraživanje

Na ovakve cure će frajeri pasti iz prve

Na ovakve cure će frajeri pasti iz prve

Zanimljivi rezultati istraživanja poprilično su nas iznenadili...

Nedavno provedeno istraživanje nastojalo je doći do odgovora što to točno privlači muškarce. Kako bi došli do rezultata, znanstvenici su pokazali skupini muškaraca fotografije raznih žena, a oni su trebali ocijeniti koliko cure na fotografijama smatraju poželjnima. 

Krhke i 'ranjive' žene kao na primjer one niskog rasta i mršavije figure nisu smatrali pretjerano privlačnima. S druge strane, psihičku ranjivost su naveli kao poželjnu, odnosno žene koje se ponašaju djetinjasto i pomalo glupo, dobile su znatno bolje ocjene. Žene koje su djelovale inteligentno, snažno i samopouzdano dobivale su mnogo manje ocjene.

Naravno, to ne znači da se moramo ponašati nezrelo i glupo želimo li upecati frajera koji nam se sviđa. Naime, kad su znanstvenici pitali dečke o mogućnosti ozbiljne veze s 'djetinjastim i manje inteligentnim' ženama, zanimanje za njih je znatno palo. Dakle, može se zaključiti da je procjena trenutačne ranjivosti žene ključna za aktiviranje psihološkog mehanizma muškaraca povezanog sa seksualnim iskorištavanjem. Nadate li se vezi na duge staze, ne bojte se šarmirati ga svim svojim atributima.

 


Reci što misliš!