Lifestyle

veze i parovi

Velike misterije muškog uma i odgovori na njih!

Velike misterije muškog uma i odgovori na njih!
Javier Sánchez Mingorance / Freepik

Svima nama frajeri su ponekad enigma. Nerijetko jedno govore, drugo misle, a treće rade pa nije ni čudo da nam ponekad treba vodič kroz njihovo ponašanje...

1. Zašto imaju negativno mišljenje o ženama koje pristaju na seks na prvom spoju, a i sami to rade? Dobri stari dvostruki standardi… muškarci mogu napraviti što god požele, a žene koje se usude uživati u seksu ostaju obilježene. Tužno, ali teorije o jednakosti spolova rijetko se poklapaju s realnim događanjima. Možete s njim raspravljati o toj temi koliko hoćete, ali duboko u sebi on vjerojatno neće imati najbolje mišljenje o vama ako se odmah upustite u seks. Pokušajte sagledati situaciju na drukčiji način: on želi vjerovati da je jedinstven, da vam puno znači i da je to razlog zbog kojeg s njim razmjenjujete tjelesne tekućine. Ako odmah uskočite u njegov krevet srušit ćete sliku koju je o vama izgradio. Naš savjet? Koliko se god smiješnim činilo, natjerajte ga da se dobrano potrudi prije nego što mu dozvolite pristup vašim gaćicama. 

2. Zašto tako olako kažu 'volim te', a onda nestanu prvom prilikom? Ima onih koji vjeruju da su muškarci rođeni prevaranti, da je potreba za preljubom zapisana u njihovom DNK kodu i da nevjerojatna količina vaše privlačnosti/pameti/duhovitosti nema šanse promijeniti ga. Možda traže neku potvrdu ili je možda uzbuđenje potjere ono što ih goni. Psihoanaliza takvog muškarca je gubljenje vremena, on je jednostavno takav. Razmišljajte o ovom slučaju na sljedeći način: za neke muškarce vi ste glavni obrok, a žene s kojima se smucaju iza vaših leđa su desert. U neku ruku je razumljivo, ali je odbojno. Naš savjet? Bježite što dalje. Nađite dečka koji zna reći ne.

3. Zašto mrze kada ostavljamo nešto svojih stvari u njihovom stanu? I tako vam je ostao šampon ili tekućina za leće u njegovoj kupaonici – pa što, jel’ tako? Krivo! Vi znate, a i on zna da u obilježavanju njegova teritorija s vašim stvarima nema ničeg slučajnog. Ostavljajući svoje stvari poručujete sljedeće: on je vaše vlasništvo i vratit ćete se ponovno. I dok je to možda istina, takva igra ga tjera u ludilo. Uz to se može pod pritiskom početi povlačiti. Pa ako ostajete preko noći u njegovu stanu, pobrinite se da sve svoje stvari ponesete sa sobom. Naš savjet? Igrajte pažljivo i postoje dobre šanse da dobijete poziv za useljenje. Preskočite li koji korak možda više nećete tamo prenoćiti. 

4. Zašto vam i dalje ne da mira iako zna da vi želite isključivo ozbiljnu vezu, a on nešto potpuno drugo? Odgovoriti je lako: on je igrač i jednostavno to radi jer može. Ovaj tip muškaraca žudi za ženskom pažnjom i nikad neće biti zadovoljan s ljubavlju samo jedne žene. Činjenica da je ta žena nevjerojatna je njemu nebitna. Ono što zbunjuje je to što ne zavodi “lake” žene nego su njegov cilj žene ispunjenog života s izgrađenim karijerama. To ne radi zato što se želi smiriti i promijeniti svoj način života nego zato što mu lake mete više nisu dovoljan izazov. Iako voli pažnju, veza nikad neće otići dalje od te razine jer ovom dečku je stalo samo do jedne osobe – njega samoga. Naš savjet? Ne hranite više njegov ego i ne posvećujte mu više niti trenutak svog vremena.

5. Zašto ga toliko ljuti ideja o zajedničkom životu kad ionako cijelo vrijeme provodite zajedno? Na tabeli mjerenja ozbiljnosti veze useljenje se nalazi vrlo visoko. Većina muškaraca se grčevito drži za taj zadnji komadić slobode koji imaju iako u svoj stan otiđu samo jednom tjedno samo da bi nahranili zlatnu ribicu ili uzeli neke stvari koje im trebaju. Ako toliko drži do svoje samostalnosti možda mentalno još nije spreman na ozbiljan ekskluzivan odnos. To je u redu, doći će on i do te faze. Naš savjet? Ne vršite pritisak. S vremenom će shvatiti da takve cure neće pozvoniti na njegova vrata.

Izvor: Cosmopolitan.hr


Reci što misliš!