Lifestyle

ljepota & zdravlje

Što prištići govore o vašem zdravlju?

Što prištići govore o vašem zdravlju?

Akne i prištići nisu ekskluziva tinejdžera - često se zadržavaju i do kasnije dobi te se mnogo odraslih s njima bori, a prema njihovom rasporedu na licu moguće je iščitati razlog njihove pojave. U nastavku saznajte koji je korijen problema koji uzrokuje neugodne bubuljice.

Brada i vilica - bubuljice u ovom području ukazuju na stres i hormonalne promjene. Često se javljaju u vrijeme mjesečnice, a mogu označavati i ovulaciju. Također, mogu biti znak menopauze ili hormonalne neravnoteže (neredovita mjesečnica)

Čelo i rub kose - razlog pojave često su kozmetički proizvodi koji loše reagiraju s vašom kožom. Također, razlozi mogu biti probavne prirode - nezdrava prehrana koja vodi do probavne neravnoteže

Obrazi - razlozi mogu biti dvojaki, mobitel ili ruke. Dezinficirajte mobitel i redovito perite ruke, a prištići na gornjem dijelu obraza mogu biti povezani i s respiratornim problemima (pušenje)

Obrve - prištići u obrvama i oko obrva najčešće su znak urastanja dlačica zbog čupanja. Također, može biti povezan s radom nadbubrežne žlijezde (stres)

Prsa, ključne kosti i leđa - najčešći razlog pojave je znoj. Birajte prikladnu odjeću prilikom bavljenja aktivnostima

T-zona - ova zona obuhvaća područje duž nosa te oko obrva (oblik slova T). Koža je ovdje veoma osjetljiva te reagira i na najmanje životne promjene (stres). Također, područje je povezano s jetrom te može ukazivati na problem intolerancije na hranu

Izvor: Metro portal


Reci što misliš!