Lifestyle

fit kantun

Namirnice za oporavak od intenzivnog treninga

Namirnice za oporavak od intenzivnog treninga
Pixabay

Ako želite postići nove fitness ciljeve, trebate znati da je sagorijevanje masnoća i razvijanje mišića jednako važno nakon treninga koliko i tijekom samog vježbanja.

Prava hrana nakon treninga potiče brži oporavak, smanjuje bolesti mišića i izgrađuje ih.Ako malo razmislite o svojoj prehraninakon treninga, vaše vrijeme provedeno u teretani će biti efektnije.

Donosimo vam popis namirnica koje će vam pomoći u tome:

Batat

Batat ili slatki krumpir sadrži puno ugljikohidrata, vitamina, minerala te mnogo škroba i vrlo malo masti, zbog čega je visokokvalitetna energetska namirnica.

Zeleni čaj

Šalica zelenog čaja osigurava 10-40 miligrama polifenola, a antioksidativni sadržaj mu je nekoliko puta jači od brokule, špinata, mrkve i jagoda.

Kruh od cjelovitih žitarica

Žitarice su temelj zdrave prehrane. Ovakav kruh je odličan izvor vlakana koji pomaže u redukciji masnog tkiva te održavanju željene tjelesne težine.

Quinoa

Poznata je kao namirnica koja svojim djelovanjem umiruje i olakšava napetost mišića.

Sok od višnje

Sok od višnje bogat je antioksidansima i raznim antiinflamatornim spojevima koji pomažu sportašima da se oporave od intenzivnog treninga.

Jaja

Jaja organizmu daju lako probavljive proteine koji potiču rast mišića pa trebala biti svakodnevni obrok osoba koje intenzivno treniraju.

Svježi ili ricotta sir

U hladnjacima ljudi koji vježbaju uvijek treba biti barem jedno pakiranje nemasnog svježeg ili ricotta sira. Ovo je jedna od najzasitnijih namirnica koje možete pojesti, a puna je proteina i kalcija.

Wall


Reci što misliš!