Lifestyle

Jeste li znali?

Najbolji terapeuti: Što sve liječe mačke?

Najbolji terapeuti: Što sve liječe mačke?
Pixabay

Poznato je da mačke mogu blagotvorno djelovati na naše zdravlje – tvrdi se da pritom u specifičnom djelovanju ulogu ima i boja te dužina njihove dlake

Već se naveliko pisalo o pozitivnom utjecaju mačaka na naše zdravlje. Na siteu Land of Cats pozabavili su se mačjim iscjeliteljskim sposobnostima povezujući ih s određenom bojom i dužinom dlake.

Crne mačke – 17. kolovoza njihov je dan – imaju sposobnost apsorbiranja i neutraliziranja energije koja loše utječe na ljude. One usto mogu ukloniti negativnu energiju iz kuće u kojoj žive. Jedna ili više crnih mačaka u kućanstvu mogu smiriti svoje vlasnike ako su impulzivni ili temperamentni.

Mnogima omiljene žute mačke (njihov je pak dan uskoro, 1. rujna) šire mnogo pozitivne energije, a svojim ljudima pomažu da se opuste i rasterete um.

Bijele mačke smatraju se savršenom pomoći kad njihovi ljudi nemaju dovoljno energije, a sive mačke svojim ljudskim sustanarima mogu pomoći kad su uzrujani.

Ulogu ima i dužina dlake: tvrdi se da su dugodlake mačke odlični neurolozi, da mogu pomoći ljudima koji pate od depresije, da ljudima smanjuju razdražljivost te poboljšavaju san. Mačke srednje dužine dlake pak "specijalizirale" su se kao "odlični kardiolozi", dok kratkodlake mogu pomoći kod problema sa želucem, jetrom ili bubrezima.

Usto, navodi se da su ženkice djelotvornije kad je riječ o živčanom sustavu i unutarnjim organima, a mačci mogu bolje iscijeliti spondilozu ili artrozu. Potakne li vas ovo da se podvrgnete mačjoj terapiji, imajte na umu da se, kako ističu na stranici, mačke ne može prisiliti da iscjeljuju, one to čine prirodno, uglavnom svojim vlasnicima. Da bi to činile, moraju biti sretne i opuštene.

Uz dane posvećene crnim i žutim macama, treba spomenuti i skori 19. kolovoza kao dan životinja koje nemaju svoj dom – među kojima je mnogo upravo onih crne boje. Zbog nažalost i dalje ukorijenjenih predrasuda, crne mačke i psi najdulje ostaju neudomljeni. Nekoliko dana poslije, 22. kolovoza dan je za prisjećanje na svoje ljubimce koji više nisu s nama.

Sensa.hr


Reci što misliš!