Lifestyle

kakav rekord!

70-godišnjakinja srušila svjetski rekord u maratonu - i to za čak sedam minuta!

70-godišnjakinja srušila svjetski rekord u maratonu - i to za čak sedam minuta!
Facebook/Victor Peters‎

70-godišnja Jeannie Rice, postavila je novi svjetski rekord za svoju dobnu kategorijunakon što je završila utrku u samo tri i pol sata. Učinila je to u 3:27:50, točnije.

Jeannie, iz Ohija, prošla je ciljnu traku i rekla da se osjeća apsolutno u redu. Prethodni rekord za 70+ žensku kategoriju bio je tri sata, 35 minuta i 29 sekundi, postavljen od strane Helge Mikette 2013. godine. Jeannie je srušila taj rekord sa više od sedam minuta.

Jeannie trči maratone cijeli svoj život, a debitirala je 1984 godine u Clevelandu. Najbrže vrijeme bilo joj je tri sata i 16 minuta u drugom pokušaju u Columbusu. Chicago je bio njezin 116. maraton. "Trčim 35 godina i to je veliki dio mog života", rekla je Jeannie zaMetro.co.uk. "Volim natjecanje i pripreme za utrke pomažu mi u motivaciji da trčim bolje i brže."

Ova nezaustavljiva baka redovito vježba kako bi bila što brža, trči 5 i 10 kilometara tijekom cijele godine. Čak pola godine živi na Floridi, kako bi pobjegla od hladnog vremena i nastavila trčati.

"Stvarno ne uživam u trakama za trčanje", objašnjava. "Jedina teška stvar kod treninga je hladno vrijeme, vjetar i kiša koji ga čine još težim." Ako mislite da kad uđete u 70 godine, to znači odmor i ležerni, spori tempo, Jeannie radi potpuno suprotno.

Započinje svoj dan u 5.30 ujutro u utrci sa svojim mlađim trenerima. Kako se maratoni približavaju, povećava tjednu kilometražu. "Svaki dan trčim i pazim da dovoljno spavam i kvalitetno jedem. Godine su samo broj. Ako ste sposobni fizički, trebali biste samo nastaviti trčati - ništa vas ne može spriječiti".

Život i stil


Reci što misliš!