Lifestyle

#astro

Strijelci vole zaigrano, a jarčevi praktično: Kako urediti dom prema horoskopskom znaku?

Strijelci vole zaigrano, a jarčevi praktično: Kako urediti dom prema horoskopskom znaku?

Ležeran i zaigran, smirujući i minimalistički ili pak klasičan u doticaju s prirodom, svaki naveden stil stvoriti idealno okruženje za pojedini znak.

Ovan, Lav, Vodenjak i Strijelac

Zaigrani Strijelci i ležerni Vodenjaci, veliki su kreativci koji svoju jaku osobnost prenose u svoj dom. Kreativni nered i eklektični stil izražen raznim zanimljivim i živopisnim detaljima, jastucima raznih uzoraka i tekstura, od mekih baršunastih do pletenih i izvezenih te statement komadima namještaja poput ljuljačke fotelje ili velikog baršunastog, ono su zbog čega ćete prepoznati dom ovih horoskopskih znakova. Jedinstven i izražajan stil kao i jaku osobnost dijele s Ovnovima i Lavovima koji kombiniraju svijetle boje i ženstvene uzorke s etno detaljima stvarajući privlačno i ugodno okruženje.

Ovnovima je funkcionalnost na prvom mjestu pa u njihovom domu sve mora biti na dohvat ruke. Ne zamaraju se detaljima, no svoju golemu energiju nadoknađuju intenzivnijim i svijetlim bojama.

Tople boje idealne su i za Lavove koji će u svom domu uvijek ponosno svoju postojeću kolekciju obogatiti nekim novim atraktivnim dizajnerskim komadom namještaja. Lavovi vole ženstvene uzorke i često spajaju nespojivo, i to uspješno.

Spajanje nespojivog je obilježje i Vodenjaka koji su poznati po svojoj eklektičnom stilu. Svoj životni prostor uređuju onako kako im odgovara. Razne boje i teksture, print s raznim uzorcima, točkice s prugama, sve je dopušteno dok stvaraju okruženje koje potiče otvoren um i kreativnost.

Strijelci koji su više vani nego kući, svoj dom znaju često zatrpati brojnim predmetima koji svjedoče o nekim uzbudljivim trenucima iz života. No, svoj kaos ipak vole imati posložen tako da im je lakše održavati kuću, kako ne bi još i time razbijali glavu dok su negdje na putu.

Bik, Jarac, Djevica i Vaga

Zemljani znakovi Bik, Jarac i Djevica najpraktičniji i najstabilniji od svih. Kao što stoje čvrsto na tlu tako i žele biti u doticaju s prirodom stoga u uređenju doma teže stvaranju mirnog utočišta u kojemu kombiniraju klasične čiste oblike s raznovrsnim zelenilom. Iako je Vagama estetika na prvom mjestu u svom stanu biraju glatke plohe poput stakla ili metala uz koje dom brzo može izgledati besprijekoran kao kod jedne Djevice.

Bikovima je kvaliteta je na prvome mjestu, uvijek biraju zemljane boje i prirodna vlakna s kojima si stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu. Biraju udoban namještaj u koji se mogu zavaliti i uživati u hedonističkim trenucima.

Praktični Jarci tradicionalni su tipovi koji u svoj dom uvijek krase predmetima koji odražavaju vašu povijest. Stoga nikada neće bacati stare obiteljske predmete već će ih prenamijeniti. Svoj dom uživaju ispunjavati biljkama.

Kod Djevice je pak funkcionalnost na prvom mjestu. One će iskoristiti i najmanji prostor, a zbog svog izrazitog osjećaja za red i disciplinu majstori su kako s malo toga napraviti puno. Stoga su za njih, kada je o namještaju riječ, najbolji klasični čisti oblici koji se lako čiste i uvijek izgledaju uredni.

Vagama je estetika vrlo važna pa vole jednostavan namještaj glatkih ili sjajnih ploha poput stakla ili metala koji ukrašavaju stvarima koje odražavaju njihov stil. Izbjegavaju rasprodaje i polovne stvari, a njihov dom uvijek krase svijetle i prozračne boje.

Blizanci, Riba, Škorpion, Rak

Blizanci, Ribe, Škorpioni i Rakovi kao najveći mislioci zodijačkih znakova u svom domu vole plavu, crnu i sivu boju bez oštrih kontrasta koje potiču smirenost i jednostavnost te su idealni za mirno okruženje za promišljanje i uživanje u trenutku.

Sivi krevet s plavom posteljinom u središtu spavaće sobe, udoban tamnoplavi naslonjač od velura u dnevnoj ili pak jednostavan okrugli stol okružen mekanim stolicama u svim nijansama plave, sve to upotpunjeno geometrijskim elementima, policama popunjenima cvijećem i umjetničkim djelima- to je dom pravog mislioca.

Za Škorpione je dom najdraže utočište pa pri njegovom uređenju koriste mirne i tamnije boje. S obzirom na to da se vrlo lako vežu za stvari, pomalo pate od ''sindroma hrčka'' pa ih s vremenom mogu dosta skupiti. Ipak uspomene radije čuvaju u ladici nego na vidjelu jer im je privatnost izrazito bitna.

Ribama je kao vodenom znaku najvažnija točka u kući – kupaonica i wc pa taj dio treba izgledati što raskošnije i ugodnije za boravak. Najradije birate stambene prostore koji naprosto odišu i mame svojom udobnošću. Ipak, skloni ste jednostavnijim linijama koje je lakše održavati.

Blizancima je komunikacija na prvome mjestu pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan namještaj. U spavaćoj sobi biraju velik krevet na kojem često promišljaju, ali i rade. Ako već ne rade u spavaćoj sobi u dnevnoj trebaju imati osigurane kvalitetne i estetski zanimljive zidne nosače ili pak vrhunske police za TV zaslone i računala, dok je nužno osigurati i superbrzi internet.

Emotivni Rakovi često promišljaju o životu i smislu postojanja pa im dom krase fotografije uže i šire obitelji kao i uspomene iz prošlosti. Ovim sentimentalnim dušama, ovakvi će komadići značiti puno više negoli kakav najnoviji trendovski komad namještaja o kojemu svi pričaju. U dnevnom prostoru dovoljan im je jednostavan udoban naslonjač.


Reci što misliš!