Lifestyle

zanimljivi podaci

Istraživanja pokazuju da nitko nije u potpunosti heteroseksualan

Istraživanja pokazuju da nitko nije u potpunosti heteroseksualan

Krute seksualne orijentacije već desetljećima definiraju sklonost muškaraca i žena, međutim nova studija pokušava ukloniti strogu definiciju seksualnosti.

The Independent prenosi istraživanje objavljeno u časopisu "Journal of Personality and Social Psychology" koje pokazuje da ne postoji u potpunosti hetero muškarac ili žena. Umjesto toga, ljudska seksualnost djeluje u spektru. 

Istraživači su pokazali muškarcima i ženama različite vrste pornografskih materijala. Umjesto da se oslanjaju na izvještavanje o samoodređenju, studija je proučavala fiziološke odgovore na seksualni sadržaj. Točnije dilataciju (širenje) oka učenika, što je znak seksualnog uzbuđenja. Istraživanja su pokazala da su se zjenice oka žena proširile kad su promatrale seksualni odnos muškarca i žene i kad su promatrali dvije žene koje su bile seksualno intimne. 

Lezbijke su bile uzbuđenije kad su vidjeli preferirani spol, sličan fenomen vidljiv kod muškaraca. Autor studije Ritch C. Savin - Williams koji je također direktor Razvojne psihologije na Sveučilištu Cornell, rekao je:  "Pokazali smo hetero muškarcima slike žena koje masturbiraju i oni su reagirali kao hetero muškarci, ali onda smo im pokazali slike muškaraca koji masturbiraju i zjenice im se proširile. Stoga smo u stanju pokazati da muškarci nisu samo homoseksualci, heteroseksualci ili biseksualci."

On tvrdi da iako se ideja o biseksualnosti kao normi sve više prihvaća kada je riječ o ženama, ali muškarci se i dalje bore s patrijarhalnom stigmom. Na istraživanje Savina-Williamsa nadovezuje se studija dr. Gerulfa Riegera koja ističe da su žene prirodno biseksualne.

Zdrava Krava


Reci što misliš!