Lifestyle

#trikovi

Kosa vam je suha i beživotna? Prva pomoć krije se u avokadu, jajima i pivi!

Kosa vam je suha i beživotna? Prva pomoć krije se u avokadu, jajima i pivi!
Designed by Nensuria

Uz pomoć nekoliko hranjivih namirnica kosu možete osvježiti, učiniti je bujnijom i, što je najvažnije, zdravom!

Jaja su idealna za pravljenje maske za kosu. Izmutite cijelo jaje i njime premažite kosu od korijena prema vrhovima (ako imate jako masnu kosu, onda koristite samo bjelanjak) pa ostavite da na kosi djeluje dvadesetak minuta. Enzimi iz jaja očistit će i tjeme i kosu, a žumanjak će je nahraniti i učiniti sjajnom. Nakon toga kosu dobro isperite hladnom vodom.

Avokado sadrži esencijalne masti i odlično hrani vlasi. Jedan avokado promiješajte s dvije žlice maslinovog ulja dok ne dobijete jednu cjelovitu smjesu. Kosu operite šamponom, isperite, nanesite masku i kosu omotajte toplim ručnikom. Držite na glavi dok se ručnik ne ohladi, pa dobro isperite vodom.

Med je odličan za suhu kosu i sprečava pucanje kose. Nakon pranja nanesite oko pola šalice meda na vlažnu kosu, umotajte u zagrijani ručnik i ostavite da djeluje oko 20 minuta, pa isperite toplom vodom. Maska od meda idealna je za jesenski i zimski period kada je kosi važno osigurati hidrataciju.Ispiranje kose jabučnim octom izuzetno je učinkovito kod kose koja izgleda beživotno. Pomiješajte 450 ml jabučnog octa s deset kapi esencijalnog ulja (ako imate perut odaberite ulje čajevca) i ostavite mješavinu da ‘odleži’ dva dana. Nakon toga je nanesite na kosu nakon šamponiranja, umotajte u ručnik i ostavite da se tako osuši. Ocat će joj dati sjaj, ali i mekoću.

Jogurt ima enzime i mliječnu kiselinu što pomaže u hranjenju vlasi i tjemena. Nanesite ga na kosu i ostavite da djeluje dvadesetak minuta, pa isperite prvo toplom, a zatim i hladnom vodom jer će tako kosa izgledati još sjajnije.

Ispiranje kose pivom daje nevjerojatan sjaj, važno je da pivo prethodno bude sobne temperature.

net.hr


Reci što misliš!