recept
Ručak "u zadnji tren": Pikantna tjestenina s kobasicama
Sjajan prijedlog za brzi ručak sa tjesteninom. Ovog puta u pikantnoj kombinaciji sa kobasicama i umakom od rajčice.
Sastojci
300 g dimljenih suhih kobasica,
1 crveni luk,
2 češnja bijelog luka,
2 veća paradajza,
400 g tjestenine (pužići, fusili i sl.),
4 dl pilećeg bujona (može i od kockice),
so i biber,
naribani sir (kačkavalj, gauda…)
peršinov list
Priprema
Crveni luk isjeckati na sitne kockice i propržiti na malo ulja.
Dodati kobasice izrezane na kolutiće i kratko propržiti zajedno
sa lukom.
Paradajz na kratko spustiti u vrelu vodu, oguliti i izrezati na
kockice.
Sve propržiti zajedno sa kobasicama, dodati i bijeli luk.
Zatim sipati tjesteninu i preliti pilećim bujonom. Sačekati da
provri, a zatim smanjiti temperaturu i kuhati oko 15 minuta dok
tjestenina ne omekša.
Po potrebi dodati još malo bujona ili vode.
Skinuti s vatre, posuti naribanim sirom i staviti u rernu da se
kratko zapeče, desetak minuta će biti dovoljno da se sir fino
otopi.
Prije služenja posuti sjeckanim peršinom ili mladim lukom.
Poslužiti toplo uz svježu zelenu salatu.
Izdvojeno
-
Zora bila, Croatio iz duše te ljubim, Samo more nosim ja u duši, Ne mogu te prestat jubit...samo su neki od hitova Tomislava Bralića i klape Intrade, naše najpopularnije klape koja iduće godine slavi velikih 40 godina postojanja.
-
Pozitivni gospodarski pokazatelji u Zadarskoj županiji nastavljeni su i u trećem mjesecu 2024. godine. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana ožujka u Zadarskoj županiji bilo je 63.025 zaposlenih osoba, odnosno tri tisuće (4,9 posto) više nego na isti dan godinu ranije.
-
Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo "Zoranić" Zadar i Ars Cantabile u novom Domu kulture Benkovac u petak 26. travnja
-
Iz urega gradonačelnika Dukića stiglo je reagiranje na serijal objava pod nazivom NEZAKONITA GRAĐEVINSKA DOZVOLA koje gradski vijećnik i predsjednik GP SDP Zadar, Danijel Radeta, posljednja tri dana objavljuje na svom Facebook profilu.
Reci što misliš!