Lifestyle

seks&veze

Prva stvar koju morate napraviti u krevetu

Prva stvar koju morate napraviti u krevetu
Thinkstock

Velikodušnost znači pobjedu – fokusirajte se na ono za čime žudi vaša partnerica i povećajte svoje uzbuđenje, prema časopisu Social Psychological and Personality Science.

Istraživači su proučavali “zajedničku seksualnu snagu” parova u dugim vezama, odnosno njihovu spremnost da zadovolje partnerovu seksualnu potrebu. Obje strane ispunjavale su svaki dan tijekom tri tjedna ankete vezane za njihov seks. Četiri mjeseca poslije, darežljivi ljubavnici imali su višu razinu dnevnog uzbuđenja, kao i veću požudu za svojim partnerom od manje darežljivijih parova.

“Provedena su već brojna istraživanja koja tvrde da je davanje drugima zapravo dobro za sebe samoga”, kaže glavna autorica istraživanja Amy Muise, doktorica sa Sveučilišta u Torontu te nadodaje da je učinak čak i jači s romantičnim partnerom.

Ali prema njoj, zadovoljavanjem potreba svoje partnerice, a isključivanjem vlastitih, nećete postići jednak učinak. Rješenje: cilj je postići kompromis! Ako ona voli uklopiti oralni seks u predigru, predložite još nešto što vi želite, primjerice seks pod tušem ili jutarnji seks prije odlaska na posao. Tako ćete oboje postići seksualni užitak.

Men's Health


Reci što misliš!