Lifestyle

što kažu dame?

(Ne)pisana pravila prijateljstva s povlasticama - iz ženske perspektive

(Ne)pisana pravila prijateljstva s povlasticama - iz ženske perspektive

Ovo je sve što o takvom odnosu morate znati...

1. Izbjegavajte sve ono zbog čega biste se mogli zaljubiti u njega. Grljenje, ljubljenje i maženje svedite na minimum. Trebate držati odnos na distanci ili će se pretvoriti u romantičnu vezu, što posve mijenja pravila. Isto tako nastojte ne ostavljati kod njega četkicu za zube ili odjeću.

2. Zaboravite na ovakav odnos ako u bilo kojem trenu osjetite ljubomoru. Žene uglavnom nisu ljubomorne na cure s kojima izlaze njihovi muški frendovi, osim ako ne osjećaju nešto za njih. Dakle, ako poludite kad ugledate poruku neke cure na njegovu Facebook profilu, morate razgovarati ili možda čak prekinuti takav odnos. Iako možda ne želite čuti istinu, važno je to raspraviti da ne biste bili povrijeđeni.

3. Nemojte zaboraviti da ste prvenstveno prijatelji. Ako je to doista prijateljstvo s povlasticama, a ne samo seks bez obaveza, tada morate njegovati prijateljstvo, a ne pretvoriti ga u isključivo seksualni odnos. To znači da morate svesti na minimum kasne noćne pozive s pozivom na seks i nastaviti vaše zajedničke aktivnosti ili hobije koje volite i iz kojih je i nastalo prijateljstvo.

4. Mislite li da postoji šansa za nešto više, otvoreno mu to recite. Vjerojatno će se netko od vas previše vezati ili će biti povrijeđen ako se odnos ne pretvori u pravu romantičnu vezu. No u većini slučajeva, vašem prijatelju se jako sviđate, samo što isto tako voli i apsolutnu slobodu koju mu pruža takav odnos. Dakle, ako želite više od tog odnosa, morate mu to reći.

5. U svakom trenutku budite maksimalno iskreni jedno prema drugome. Jedini način da prijateljstvo s povlasticama uspije jest da budete iskreni jedno prema drugome i razgovarate o svakoj nejasnoći. Ne samo da je vrlo važno biti iskren ako dođe do promjena u željama (recimo, ako netko upozna nekog drugog), nego je i jako bitno pričati o stvarima koje ne volite u seksu jer je to ionako bitan dio tog odnosa, zar ne?

6. Jasno definirajte sva pravila. Saznajte točno na što ste pristali. Što detaljnije postavite pravila – hoćete li izlaziti i s drugima, koliko često ćete se viđati i hoćete li prespavati jedno kod drugog – odnos će vam biti bolji.


Reci što misliš!