Lifestyle

velik odaziv

U rekordnom roku rasprodana kulinarska radionica Toma Gretića

U rekordnom roku rasprodana kulinarska radionica Toma Gretića

"Cooking class" Toma Gretića, radionica za profesionalce koji se žele dodatno usavršiti u kulinarstvu, u kratkom je roku potpuno rasprodana, što je bilo i za očekivati s obzirom da u goste dolazi jedan od najcijenjeniji kuhara u Hrvatskoj.

 

Tom Gretić hrvatski je kuhar svima najpoznatiji iz tv showa Masterchef i Tri, dva, jedan kuhaj. Svoju bogatu karijeru započeo je jako mlad odmah po završetku Ugostiteljsko-hotelijerske škole u Zagrebu gdje je rođen i odrastao. Prvo zaposlenje dobio je u Yacht Clubu marine na Cresu nakon čega se vraća u Zagreb gdje je radio u Hotelu Laguna, a potom u Sheratonu, jednom od najprestižnijih zagrebačkih hotela. 1998. godine pružila mu se prilika da svoj zanat izbrusi u inozemstvu pa odlazi u Dubaija gdje kao sous chef u Sheratonu ostaje tri godine.

2000. godine je proglašen zaposlenikom godine u hotelu Deira gdje je primio posebnu nagradu za svoja kulinarska postignuća. Iz Dubaia odlazi u Švicarsku gdje u Zurichu radi najprije kao speciality chef, a potom kao executive sous chef u Dolder Grand Hotelu gdje je imao priliku kuhati za članove benda U2 i Tom Jones-a. Nakon iskustva u Zurichu zapošljava se kao executive chef hotela Stella di Mare u Egiptu. U Hrvatsku se vraća 2004. godine na mjesto executive chefa Hotela Dubrovnik Palace, a nakon toga 2007. prelazi u rovinjski Monte Mulini gdje ostaje na poziciji executve chefa sve do 2013.

Svoju karijeru u Maistri završava 2015. jer njegovo zanimanje sve više privlače manji konzultantski projekti, a smatra da stečenim znanjem i dugogodišnjim iskustvom može pomoći drugima koji imaju potrebu za drugačijim pogledom na kuhanje i menije. 2015. pokrenuo je vlastitu konzultantsku tvrtku Sandomit, a zajedno sa svojom djevojkom pokrenuo je na društvenim mrežama projekt Independant Food Reporters koji donosi odlične kuharske savjete dostupne svima.

Gretić je prvi hrvatski chef koji je dobio pozivnicu za Hangar 7, kompleks u Salzburgu u sklopu kojeg se nalazi kultni restoran Ikarus, dobitnik Michelinove zvjezdice. Pozivnica za sudjelovanje u tom projektu među svjetskim kuharima je postala stvar prestiža. 2014. izabran je za najboljeg hrvatskog chefa.

Kulinarske radionice: www.kuhaj.eu

22.11.2018.- Edukacija za profesionalce (menu od 4 slijeda) – Tom Gretić,
24.11.2018. – Domaća jela na moderan način – Tom Gretić
04.12.2018. Božićne slastice – Božićni panj – Josip Vrsaljko
14.12.2018. Božićne slastice – Stollen – Josip Vrsaljko
20.12.2018. Bakalar – Tomislav Karamarko
28.12.2018. Vaš novogodišnji kolač – Lava cake – Josip Vrsaljko
Siječanj / 2019 – Hrvoje Zirojevic
Veljača / 2019 – David Skoko

Reci što misliš!

  Vezane vijesti