Lifestyle

#astrologija

Astrološka zbivanja u studenom 2018. – Mjesec pun energetskih promjena!

Astrološka zbivanja u studenom 2018. – Mjesec pun energetskih promjena!

Nakon turbulentnog rujna i listopada tokom kojih se stalno ponavljala ona ista vrsta energija zbog kojih je često dolazilo do sukoba i retrogradne Venere koja je potom malo smirila tenzije i povukla se u osamu, mjesec studeni donosi nam mnoge promjene.

Uran se 6. studenog vratio u Ovna, pa nas sada ponovo podsjeća na neke stare stvari koje možda još nismo riješili, a trebali smo. On će nas sve do 7. ožujka 2019. godine vraćati nas ponovo na “mjesto zločina”. Situacije će se ponavljati te će se mnogi sukobi ponovo “otkopati” i “izvaditi ispod tepiha”, ali ovaj puta kako bismo ih riješili, zauvijek. Ovo su posljednji mjeseci Urana u Ovnu. Za neke će to značiti vraćanje na zaboravljena obećanja, samome sebi, i ponovni pokušaji promjena na bolje, ali jednom za svagda.

Mlad Mjesec u znaku Škorpiona bio je 7. studenog, a dao nam je priliku introspekcije kako bismo napravili rez, kako na emocionalnom planu i u međuljudskim odnosima, tako i na fizičkom planu. No on je tek glasnik korjenitih promjena koje nam slijede.

Istog dana Sjeverni mjesečev čvor je prešao u znak Raka, dok je Južni mjesečev čvor, koji se nalazi nasuprot njega, prešao u znak Jarca. Zbog toga će promjene u sljedećem periodu od nekih godinu i pol dana najviše osjetiti Rakovi i Jarčevi

Napominjem da osobama u ova dva znaka je ionako već neko vrijeme prilično turbulentno, jer su i tranzitni Pluton i Saturn, u znaku Jarca, a obje te planete iziskuju da učinite korjenite promijene, kojima ukoliko se budete odupirali mogu da budu jako bolne.

Jarčevima to može donijeti mnoge nagrade za njihov rad i trud, naravno onima koji marljivo rade svih ovih godina, dok će malo teže to prihvatiti Rakovi, koji su ipak osjećajniji i ne vole da ih se trese i tjera, a pogotovo protresa po njihovoj unutrašnjosti koju vjerno skrivaju.

Sjeverni mjesečev čvor u Raku znači da će svima fokus u sljedećem periodu, sve do svibnja 2020. godine, biti na tradiciji i obitelji. Više neće toliko biti važno istaknuti se kao pojedinac, kao što je to bio slučaj dok je Sjeverni čvor bio u Lavu, već na obitelj i zajedništvo, a uz to će i naša osjećajnija strana i majčinski instinkti sada više doći do izražaja. A zbog Južnog mjesečevog čvora u Jarcu, ovdje se sada radi o tradicionalnim vrijednostima i obiteljskom životu.

Jupiter 8. studenog iz Škorpiona prelazi u svoj domicilni znak Strijelca, pa se ipak budi jedan optimizam i nada za neku bolju budućnost. Nakon što je prekopao sve crne stvari iz prošlosti i to objelodanio svijetu, dok je bio u Škorpionu, kao što su bili slučajevi otkrivanja raznih seksualnih prijestupnika nakon mnogo godina skrivanja i šutnje njihovih žrtava, sada Jupiter u Strijelcu očekuje i vjeruje da će pravda doći na svoje i da će svatko dobiti ono što zaslužuje.

Mars 15. studenog, nakon dugog perioda u Vodenjaku, tokom kojeg nismo nikad znali na koji način će se manifestirati zbog svoje totalne nepredvidljivosti, sada prelazi u znak Riba, gdje će ipak osjećati pomalo izgubljeno. Poput ratnika koji je ušao u svijet snova pa sada zbunjeno gleda i ne zna što da radi, da li da sanjari ili ipak treba djelovati.

Kad i krene djelovati nastane cijeli neki niz nesporazuma pa bude pomalo krivo shvaćen, jer on jedino zna za borbu i akciju, a u Ribama bi trebao učiti o bezuvjetnoj ljubavi i prihvaćanju. Tu će Mars boraviti sve do 1. siječnja 2019. godine, pa svakako pripazite u prometu, da ne biste zbog slabije vidljivost i poledice izgubili nadzor i prouzročili nesreću, pogotovo u vrijeme kada će i Merkur biti retrogradan, od 16. studenog do 6. prosinca.

Retrogradnost započinje u Strijelcu, gdje će biti pomalo raštrkan na sve strane i nikako se neće moći fokusirati na važne predmete, a potom će se prvog tjedna prosinca vratiti u znak Škorpiona, pa će ponovo kopati po prošlosti i stvarima za koje smo misli i bili uvjereni da smo ih zaboravili. Škorpion ovdje ništa ne ostavlja slučaju, pa će to biti odlična prilika za samopreispitivanje uz psihološki rad na sebi. Pogotovo je važno osvijestiti nesvjesni dio sebe koji nam možda stvara neke probleme u životu, a ponekad i kroji sudbinu zbog nekih iracionalnih strahova.

Venera 17. studenog kreće naprijed na 25. stupnju Vage te nam se vraća želja za iskazivanje ljubavi i pripadanjem nekome. Ovdje je Venera i dalje u svom znaku, pa se prisjetite što vam se dešavalo u prvom tjednu rujna/septembra, jer sada ćete imati šansu popraviti stvari na bolje.

Sunce će 22. studenog preći u znak Strijelca te nam donijeti onu filozofsku stranu nas, kao i optimizam te želju za novim znanjima i putovanjima.

Pun mjesec će 23. studenog se odigravati u znaku Blizanaca, pa će ovog puta izvirati puno riječi koje su se dosad sakupljale, a sada će konačno izaći na vidjelo. Zato razmislite prije nego li sastavite paljbu na nekoga, jer riječi ponekad mogu biti najgore oružje koje čovjek ima.

Neptun kreće 24. studenog direktno u znaku Riba, pa ćemo se više pozabaviti ovozemaljskom ljepotom i umjetnošću, nego dosadašnjim duhovnim tehnikama u tišini. Vrijeme je za uživanje u umjetnosti i glazbi.

Mjesec studeni je pun nekih energetskih promjena, no s druge strane one nisu loše i ne donose neke ekstra velike sukobe, pa možemo malo odahnuti i okrenuti se stvarima koje su nam zaista važne, poput obitelji i odgovornosti te ljubavnim odnosima, ali i rješavanja sukoba koji su se možda nakupili tokom proteklog ljeta i jeseni, jer ovaj puta možemo ih riješiti kroz razgovore, ljubav i međusobna razumijevanja i prihvaćanja.

Ana Mandić / astroportal.in


Reci što misliš!