Lifestyle

što je bolje?

Modna debata: manje skupljih ili više jeftinijih odjevnih predmeta?

Modna debata: manje skupljih ili više jeftinijih odjevnih predmeta?
Thinkstock

Trebamo li uistinu toliko odjeće da ne možemo zatvoriti vrata ormara ili nam je dovoljno samo nekoliko promišljeno odabranih odjevnih predmeta koji će reflektirati našu osobnost?

Odražava li vaša odjeća vaš ukus i osobni stil? Osjećate li se u odabranoj odjeći veselo, elegantno, odvažno ili romantično? Drugim riječima, osjećate li se dobro u odjeći koju ste odabrali ili samo pratite modne trendove. Brza i jeftina moda povećava naš modni apetit ‒ što više kupujemo, brže gubimo zanimanje za kupljene predmete jer što nam je nešto dostupnije, to ga manje cijenimo.

No, modni problem nije u biranju između kvalitetnije (najčešće skuplje) i manje kvalitetne (najčešće jeftinije) odjeće. Riječ je o kvantiteti. Trebamo li uistinu toliko odjeće da ne možemo zatvoriti vrata ormara ili nam je dovoljno samo nekoliko promišljeno odabranih odjevnih predmeta koji će reflektirati našu osobnost?

Neovisno o njihovoj cijeni, odjevne predmete ćemo voljeti zato što odražavaju našu pravu osobnost i pomažu nam u pronalaženju vlastitog modnog identiteta. Pametno odabrana garderoba treba biti jednostavna, ali i sofisticirana, te dovoljno fleksibilna kako bi nam omogućila da budemo razigrani koliko želimo i uvijek se osjećamo moderno.

Trendovi nam mogu pomoći da oživimo svoju maštu, ali ne bi trebali poticati naš modni apetit. Igrajući se krilaticom Manje je više te promišljenim pristupom današnjoj brzoj modi i konzumerizmu u društvu, moguće je kreativnije oblikovati svoj modni izričaj i izbjeći osjećaj grižnje savjesti nakon šopinga.

 


Reci što misliš!