Lifestyle

#gastro

Najfinije jelo s jajima - za doručak, ručak ili večeru

Najfinije jelo s jajima - za doručak, ručak ili večeru

Nismo sigurni jesu li ova jaja bogati doručak, brzinski ručak ili možda obilna večera.

Kremasta rajčica, tekući žumanjak, šaka svježeg bosiljka... Vrlo vjerojatno već pri čitanju možete osjetiti miris ovog divnog, jednostavnog jela. Gotovo je za pola sata i sasvim dovoljno za dvije osobe.

Ako osjećate da nešto nedostaje, naribajte malo parmezana!

Sastojci: 

- 4 jaja 
- 2 žlice maslinovog ulja 
- 1 žličica nasjeckanog češnjaka 
- Polovica manjeg bijelog luka 
- 400 g pelata 
- Sol, papar 
- Šaka svježeg bosiljka 
- Po želji dodajte i nasjeckanu čili papričicu bez sjemenki

Priprema: 

- Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i dinstajte minutu, dvije. Potom dodajte i češnjak i pričekajte da poprimi zlatnu boju. 

- Ulije pelat, posolite, popaprite i promiješajte. Pustite da krčka otprilike pola sata, sve dok ne postigne željenu gustoću. 

- Pažljivo u tavicu razbijte jaja i pripazite da budu odvojena. Pustite da se peku otprilike pet minuta, sve dok se bjelanjak ne ispeče, a žumanjak i dalje bude tekuć.  

- Maknite s vatre, dodajte svježi bosiljak (i čili papričicu) i poslužite odmah.


Reci što misliš!