Lifestyle

#sexfiles

Fetiši od kojih će vam se okrenuti želudac nekima su čisti užitak

Fetiši od kojih će vam se okrenuti želudac nekima su čisti užitak

​Parafilija je pojam koji obuhvaća sve vrste seksualne želje i uzbuđenja koje ne pripadaju normativnim seksualnim impulsima i koje se smatraju neprirodnim spolnim ponašanjem. Najgorom i najosuđivanijom je svakako pedofilija koja je kažnjiva zakonom.

Parafilija je psihološka bolest zbog koje osoba ne može postići seksualno zadovoljenje bez objekta svoje požude koji se najčešće smatra ekstremnim ili društveno neprihvatljivim. Kao stanje bolesti, parafilija ili fetišizam svakako je zabrinjavajuća pojava, osim u nekim slučajevima kad se koristi kao sredstvo za poboljšanje seksualnog života između dvoje odraslih ljudi koji oboje pristaju na to; tada fetišizam može biti zanimljiv i uzbuđujuć.

1. Skopofilija

Uzbuđenje pri gledanju. Proizlazi iz Njemačke riječi Schaulust, koju je definirao Freud. On dijeli dvije krajnosti ove vrste uzbuđenja: voajerizam i egzibicionizam, termin se koristi za uzbuđenja dok se gledaju erotske slike, filmovi, gola tijela, itd.

2. Naratofilija

Vrsta parafilije koja označuje uzbuđenje pri pripovijedanju ili slušanju prostih i 'prljavih' riječi.

3. Dakrifilija

Uzbuđenje pri plakanju ili plakanju druge osobe. Najčešće je prisutno u raznim oblicima BDSM-a, gdje dominantni partner natjera submisivnog da plače zbog fizičke boli ili ponižavanja. Može se odnositi i na vlastiti plač.

4. Olfaktofilija ili ozolagnia

Uzbuđenje uzrokovano tjelesnim mirisima. Prije svega mirisa spolnih organa, a može biti vezano i za druge tjelesne mirise poput vjetrova ili mirisa ispod pazuha.

5. Emetofilija

Uzbuđenje pri povraćanju. Pojavljuje se u raznim oblicima, od uzbuđenja pri vlastitom povraćanju, povraćanju partnera, povraćanja po partneru... Povraćanje po partneru se još naziva 'rimski tuš', jer je u starom Rimu povraćanje bilo dio životnog stila dekadentnih pojedinaca.

6. Laktofilija

Uzbuđenje pri dojenju. Kao dio ljudske veze između partnera može produbiti njihovu emotivnu povezanost i ojačati odnos. Zanimljivo je da pri redovnom stimuliranju bradavica može doći do laktacije i kod žena koje nisu trudne.

7. Formikofilija

Formikofilija je slična zoofiliji (seksualni fetiš vezan uz životinje), ali nešto specifičnija. Formikofilija je uzbuđenje koje je posljedica plaženja insekata po koži ili spolnim organima.

8. Podofilija ili fetiš na stopala

Fetiš na stopala je najčešći od svih fetiša. Točke fiksacije obožavatelja stopala su nožni prsti, tabani, oblici stopala i razne stvari vezane uz stopala - ljubljenje i lizanje, škakljanje, seksualno zadovoljavanje partnerovim stopalima ('footjob'), ili hodanje po tijelu. Poznate osobe koje su voljele stopala pojavljuju se još u davnoj povijesti: Casanova, Göthe, James Joyce, Andy Warhol pa sve do današnjih slavnih: Enrique Iglesias, Britney Spears, Quentin Tarantino i drugi.

9. Aretifizam

Privlačnost prema ljudima, koji su bez obuće u javnosti. Označava i privlačnost prema ljudima koji nose otvorenu obuću, na primjer, sandale, japanke, sa ili bez čarapa. 


Reci što misliš!