Lifestyle

muški kantun

Želite bolji seks? Pitajte ju ovo!

Želite bolji seks? Pitajte ju ovo!
Thinkstock

Razgovor o seksu definitivno može donijeti samo koristi u vašem i njezinom seksualnom životu. Razriješit će nedoumice, strahove, predrasude i otkriti što oboje želite. Zar to nije ujedno i ono što je na kraju vaš cilj – imati dobar seks kakav oboje želite? Možete ga lako imati, ali morate progovoriti:

KAD PITATI

Nakon seksa. Istraživanja pokazuju da su oni parovi koji više razgovaraju nakon seksa ujedno i seksualno zadovolj(e)niji. Kad se osjećate sigurno i zadovoljno, lakše se otvarate jedno drugom. Zašto? Zato što nakon orgazma mozak preplavi oksitocin, “hormon maženja”, a razina kortizola, hormona stresa, značajno pada.

ZAŠTO PALI

Odgovor na ovo pitanje dat će vam dobru predodžbu o partneričnim željama (ali odgovorite i vi njoj). Oboje ćete se podsjetiti što je onom drugom važno, što ga pali. To je poanta razgovora o seksu – objasniti što vas pali i kako vas uzbuđuje. Što detaljnije odgovorite, to bolje: vrijeme, mjesto, položaj, vrsta dodira… sve je važno jer će vam poboljšati seksualni život.

ISPLATA

Kad jednom probijete led, razgovor o seksu postat će lakši. I to se, poput bilo koje druge vještine, uči. Što ćete više razgovarati o seksu, to ćete biti seksualno zadovoljniji. A istraživanje nedavno objavljeno u časopisu Journal of Sex Research dokazuje da su parovi koji su zadovoljni seksualnim životom ujedno i puno otvoreniji prema novim stvarima od onih koji su nezadovoljni.


Reci što misliš!