Lifestyle

SUBOTA, 24. studenog

Zajednica "Mint yoga" poziva vas na besplatne satove yoge

Zajednica

Zajednica "Mint yoga" i Mjesni odbor Jazine II, sve zainteresirane pozivaju u subotu, 24. studenog na besplatne satove yoge.

U 10:00 - 11:00 sati - Ashtanga yoga
U 11:00 - 11:45 sati - Yoga Nidra

Ashtana yoga dinamičan je oblik hatha yoge čiji je cilj dovesti um, tijelo i duh u jedinstvenu cjelinu. 

Asane( fizički položaji) su povezane vinjasama, dinamičnim pokretima usklađenim s dahom. Svrha je vinjasa, prema Sri K. Pattabhi Joisu, pročišćavanje tijela i živčanog sustava. 

Nadalje, Pattabhi kaže da vinjase zagrijavaju krv i čine je mekšom. Podiže se temperatura tijela i dolazi do pojačanog znojenja kroz koje toksini izlaze van. Također, vinjase otvaraju centralni živčani kanal. U čovjeka koji ne vježba nikakav oblik yoge krv je gusta i cirkulacija je slaba,što značajno umanjuje vitalnost i životnu energiju.

Yoga Nidra umiruje uzburkane valove uma i emocija te nas okreće da pogledamo prema unutra, svojoj duši. Može poslužiti u svrhu opuštanja fizičkog tijela i uma, regeneraciju, samoiscjeljenja, promjene navika i za duhovno iskustvo. Vrijeme posvećeno relaksaciji obnavlja sve naše sustave koji postaju zdravi i uravnoteženi.

Duboko opuštanje otklanja napetost i umor fizičkog tijela, normalizira cirkulaciju kisika, krvi i energije (prane), ublažava depresiju i anksioznost, žudnje i želje se smanjuju, podmlađuje se i energizira cijeli sustav. Podupire se tijelo da se vrati prirodnim iscjeljujućim sposobnostima. Osjećaj težine i napetosti nestaje, pojavljuje se lakoća i mir. Nakon yoga nidre imamo osjećaj kao da smo se probudili iz najdubljeg sna, potpuno odmoreni, svježi i bistrog uma. 

Ponesite svoje prostirke i deke. Za sve dodatne informacije, kontakt je mintyoga@gmail.com


Reci što misliš!